IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAZITE SE HAKERA IZ SRBIJE: Za njima traga pola Evrope…

Policijska akcija je počela upravo u Srbiji hapšenjem Jovana i Vukašina… cyber policajci otkrili su i uhapsili vlasnika najvećeg svjetskog ilegalnog internet servisa za DDoS kibernetičke napade…

SARAJEVO, BEOGRAD ( iBalkan. net ) : Dvojica srpskih državljana, Jovan M. (19) iz Prokuplja i Vukašin D. (21) iz Rume, uhapšeni su zbog sumnje da su bili administratori servisa “WEBSTRESSER”. U akciji koja je trajala dva dana učestvovale su nacionalne policijske jedinice za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Holandije, Velike Britanije (NCA), Hrvatske, Kanade, SAD (FBI), Njemačke (BKA), Španije, Hong Konga, Škotske, Italije i Australije…

Istragu ove internacionalne kriminalne grupe, započela je u oktobru 2017. godine holandska nacionalna kriminalistička jedinica za visokotehnološki kriminal, na osnovu operativnih informacija dobijenih od NCA iz Velike Britanije.

Štab za komandu i koordinaciju dvodnevne akcije bio je postavljen u sjedištu Europol- a, a akcija je počela upravo u Srbiji hapšenjem Jovana i Vukašina.

Linije za pomoć novinarima, meta hakerskih napada ovih dana su serveri putem kojih su i regionalni portal iBalkan.net kao i magazin Buka, Frontal.rs, Nezavisne.com, Klix.ba, Depo.info, Federalna.ba, Federalna novinska agencija (FENA) i BN TV distribuiraju informacije…

Čitaj još:   SARAJEVO: STRAVA, autom se zabili u stub, dvije žene smrtno stradale...

HAPŠENJA ŠIROM SVIJETA

ODMAH Nakon toga, na većem broju lokacija širom svijeta uhapšeni su i ostali administratori i članovi ovog kriminalnog servisa, dok je servere, preko kojih su izvodili kriminalne napade, preuzela policija.

Pomenuti servis je zatim oboren i ugašen i njegovu serversku insfrastrukturu su zaplenile policije Njemačke, SAD i Holandije.

Na sajtu “webstresser.org” danas je postavljena tzv. “STOP stranica”, na kojoj je i grb MUP- a Srbije i drugih policija koje su učestvovale u akciji.

SRPSKI INTERNET PORTALI POŠTEĐENI

Protiv korisnika ovog kriminalnog tržišta preduzete su dalje operativne mJere, a dosadašnjom istragom nisu pronađeni dokazi o internet portalima iz Srbije koji su na ovakav način napadani i obarani niti o korisnicima iz Srbije.

“WEBSTRESSER” je smatran za najveće svjetsko kriminalno tržište za iznajmljivanje tzv. DDoS napada, sa više od 136.000 registrovanih korisnika i više od četiri miliona napada izvedenih do aprila ove godine na razne internet domene širom svijeta. Orkestrirani napadi ciljali su kritične onlajn usluge koje nude banke, državne institucije i policijske snage, kao i industrija onlajn igara na internetu, saopšteno je z MUP…

Čitaj još:   BEOGRAĐANI NIKAD GLASNIJI: "Ko ne trubi, taj je Vučić" (foto, video)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši