IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak vjetar, temperatura pada…

Prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima u drugom dijelu dana. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se oko 30 °C.

SARAJEVO ( iBalkan.net ) U Bosni više oblačnosti ujutro, a potom smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć lokalni pljusak, uglavnom u planinskim područjima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, a najviša dnevna na jugu zemlje do 34°C.

DANAS u Bosni u poslijepodnevnim satima, moguća pojava lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i gradom…  u Hercegovini sunčano s malom do umjereno oblačno vrijeme…

Temperature zraka u 06 sati (°C): Banja Luka 19, Bjelašnica 8, Brčko 18, Gornji Vakuf 15, Grude 16, Sarajevo- Bjelave 16.

srijeda 20.06.2018.
Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Svježije jutro i veče, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Povećana naoblaka i povremene padavine u unutrašnjosti, kod osjetljivih osoba uglavnom će uzrokovati lošije raspoloženje. Opšta slika će, pod uticajem stabilnijeg i sunčanijeg vremena, biti ljepša u Hercegovini.
 
četvrtak 21.06.2018.
Prvi dio dana biće ugodniji, uz ne suviše visoke temperature i sunčanije vrijeme. U poslijepodnevnim satima, pojačan osjet sparine i povremeni pljuskovi mogli bi kod osjetljivijih osoba uzrokovati poteškoće. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će biti nešto lošija u Krajini i na sjeveru zemlje.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prijepodne. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje lokalni pljuskove i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, a najviša dnevna na jugu zemlje do 33°C.

Čitaj još:   SARAJEVO: Prava drama, zatekao provalu vozila, potegao pištolj na lopova... (foto)

U petak sredinom dana jače naoblačenje sa zapada koje će prijeći preko Bosne i Hercegovine i donijeti kišu i pad temperature zraka. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 19°C, a zatim se očekuje zahlađenje. Najviša dnevna temperatura do 30°C.

U subotu prijepodne oblačno s kišom. U drugoj polovini dana postupno razvedravanje sa sjevera i sjeverozapada prema istoku gdje se razvedravanje očekuje krajem dana. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, a najviša dnevna između 15 i 26°C.

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

PAZITE SE HAKERA IZ SRBIJE: Za njima traga pola Evrope…

Policijska akcija je počela upravo u Srbiji hapšenjem Jovana i Read more

Komentariši