IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Državljanka BiH na granici “pala” s 10 kila droge…

Kontrolom na graničnom prelazu u Slavonskom Brodu policija i carina su spriječile da se u Hrvatsku unese 10,3 kilograma marihuane u odbojnicima privatnog automobila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka koji je vozila 35-godišnja državljanka BiH…

SARAJEVO ( iBalkan.net ) Region, Crna Hronika, četvrtak 21.06 2018, 11: 45… Državljanka BiH na granici “pala” s 10 kila droge…

– Policijski službenik je prilikom kontrole izrazio sumnju da 35- godišnjakinja preko granice krijumčari opojnu drogu, te izdvojio vozačicu i vozilo radi daljnjeg pregleda. Sumnje policijskog službenika su potvrđene, te su policijski i carinski službenici prilikom pregleda u unutrašnjosti odbojnika vozila, uočili skrivene pakete u kojima se nalazila opojna droga- saopćeno je iz PU brodsko-posavske.

Daljnjim zajedničkim radom i pretragom policije i carine, a na osnovu naloga Županijskog suda Slavonski Brod, pronađeno je 28 paketa (pojedinačne težine od 200 grama do kilogram, ukupne težine 10.3 kilograma marihuane.

– Vozačica je drogu prevozila iz BiH, a bila je namijenjena tržištu u zemljama zapadne Europe – rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Čitaj još:   NEPRILAGOĐENA BRZINA Navijači FK Sarajevo povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći ...

Ženi koja je pokušala unijeti marihuanu u Hrvatsku prijeti zatvorska kazna od jedne godine do 12 godina. Ona je danas predata u Općinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu na dalje postupanje.

Nujić je podsjetila da je na graničnom prelazu u Slavonskom Brodu u prvih pet mjeseci zaplijenjeno 18,5 kilograma marihuane.

Na tom je prelazu otkriveno i 170,3 grama amfetamina, 115 komada ecstasyja, 14,5 magme, 27 doza LSD-a, 38,5 grama halucinogenih gljiva te 9.549 tableta i 45 ampula s liste opojnih droga.

Na tri granična prelaza u Brodsko-posavskoj županiji od januara je bilo pet većih zapljena marihuane u kojima je oduzeto oko 70 kilograma te droge.

Posljednja velika zapljena bila je 8. juna na graničnom prelazu u Slavonskom Brodu kada je vozač teretnog vozila, hrvatski državljanin, pokušao u Hrvatsku unijeti 41,6 kilograma marihuane.

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši