IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Učenici petog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ osvojili su na 14. Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva nedavno održanom u Banji Vrujci, prvu nagradu u kategoriji kratki film, predstavljajući se projektom pod nazivom „Nebo nije granica“.

Mali veliki đaci petaci i njihovi mentori bili su ovim povodom gosti gradonačelnika Nihata Biševca koji pred svojim najdražim gostima nije krio oduševljenje.

„Zaista mi najveće zadovoljstvo pričinjava druženje sa decom. Moji današnji gosti su na divan način predstavljali grad i iskreno se ponosimo njihovim rezultatima i kreativnošću. Ovakvi uspesi zasluga su najmlađih, ali i njihovih nastavnika koji svoj posao rade predano sa puno entuzijazma“, rekao je gradonačelnik Biševac, izrazivši nadu da će ovakvih povoda za druženje biti još.

On je istakao i da će grad nastaviti da ulaže u razvoj obrazovanja ali i težiti da to ulaganje bude sve veće, kako bi deca Novog Pazara znanje sticala u kvalitetnim uslovima i imala bezbrižno detinjstvo.

„Uspesi dece su najbolja potvrda da je ulaganje u obrazovanje investicija u budućnost. Deca ovog grada su naša deca i o njima ćemo uvek voditri računa a dodatni motiv su njihova zalaganja, kreativnost i talenti. Siguran sam da će ovakvih nagrada biti još, jer najmlađi su naše najveće bogatstvo“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, ne skrivajući emocije i zadovoljstvo pred gostima, što su devojčice i dečaci oduševljeno pozdravili.

Čitaj još:   ZOKI MILANOVIĆ Predsjednik Republike Hrvatske u OKUČANIMA spominjao KARADŽIĆA i MLADIĆA: "Dolazak Hrvatske vojske je zaustavio rat u BiH, ne američko bombardiranje..." (foto, video)

Film pod nazivom „Nebo nije granica“ rađen je pod budnim okom mentora- Belme Halilović, Timke Malić i Denise Curić i osvojio je članove žirija. U konkurenciji od 150 priča iz celog sveta upravo je priča novopazarskih đaka ponela epitet najbolje.

Glavni junak, dečak Zijo, putujući uz podršku prijatelja planetom ljubavi, prijateljstva i stvaralaštva dokazuje da je svet deteta potpuno čist kutak iskrenog druženja gde različitost postaje vrlina a gde nebo zaista nije granica.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

 

http://www.ibalkan.net/

 

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši