IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Priština “EKSPLODIRALA: Džaka i Šaćiri, “nismo željeli provocirati Srbe”…

Iza regiona je besana noć zbog poraza “orlova” i “pobjede” Švajcaraca, samo oni zaluđeni su uvjereni da Srbija ima dovoljno snage da 27. juna nadigra Brazilce… Džaka i Šaćiri “Nismo željeli provocirati Srbe, to su bile čiste emocije za naše ljude na Kosovu”…

PRIŠTINA, KALINJGRAD ( iBalkan.net ) Svijet, Sport, Fudbal, subota 23.06. 2018, 10:23… Priština “EKSPLODIRALA: Džaka i Šaćiri, “nismo željeli provocirati Srbe”…

To su bile jednostavno čiste emocije. Protivnici me uopšte nisu interesovali – poručio je prvo Đerdan Šaćiri a potom i Granit Džaka strijelci golova protiv Srbije, da se radi o fudbalu a ne o politici.

Švajcarski reprezentativac Granit Džaka, strijelac izjednačujućeg gola protiv Srbije, rekao je da njegovo slavlje “albanskim orlom” nije bila nikakva provokacija niti  poruka rivalu.

– Iskreno, rival me uopće nije iteresirao. To je bilo za moje ljude, koji su me uvijek podržavali. Za one, koji me nisu zapostavljali, u mojoj domovini, odakle su korijeni mojih roditelja. To su bile jednostavno čiste emocije- kazao je za švajcarsku televiziju SFR igrač kosovskog porijekla.

Čitaj još:   SP 2018 Kutinjo heroj Brazila: Kostarika kleknula u 91. minutu!!!

Istakao je da je za njega ovo bila posebna utakmica, dodajući da su mu hiljade ljudi, porodica iz Švajcarske, iz Albanije i sa Kosova pisali uoči meča.

Đerdan Šaćiri, strijelac pobjedničkog gola za , i koji je na isti način proslavio pogodak, rekao je da se nije radilo o politici već o nogometu.

Švajcarski dnevnik “Blik” na svom sajtu ukazuje da je Džaka provocirao cijelu Srbiju, koja nije priznala nezavisnost Kosova.

List ujedno podsjeća da je u novembru 2014. u nacionalnom timu Švajcarske dogovoreno da se ubuduće odustane od slavlja “albanskim orlom”.

– Muško obećanje od tada važilo je skoro četiri godine, do petka veče – konstatira “Blik”.

agencije / http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši