IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Lideri iz svih krajeva svijeta Erdoganu čestitali današnji izborni uspjeh…

Lideri iz svih krajeva svijeta uputili su čestitke predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povodom uspjeha na današnjim prijevremenim predsjedničkim i parlamentarnim izborima… Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakir Izetbegović čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Republike Turske  Erdoganu…

ISTANBUL ( iBalkan.net ) Evropa, Politika, nedelja 24.06. 2018, 22: 23… Lideri iz svih krajeva svijeta Erdoganu čestitali današnji izborni uspjeh…

Erdogan je u obraćanju u Istanbulu nakon prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora poručio kako su glasači u Turskoj u velikom broju izašli na birališta i na taj način cijelom svijetu održali lekciju iz demokratije…

Među prvima koji su Erdoganu čestitali izborni rezultat su predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev i mađarski premijer Viktor Orban, prvi lider zemlje članice Evropske unije koji je uputio čestitku turskom predsjedniku.

Čestitiku Erdoganu je uputio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Neimenovani izvor iz ureda turskog predsjednika saopćio da je Izetbegović telefonom nazvao kolegu Erdogana i čestitao mu izborni uspjeh.

Upravo zbog toga, kako je poručio Izetbegović, “Vaša pobjeda se ne slavi samo u Turskoj, nego diljem muslimanskog svijeta”.

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA U TURSKOJ: 10 MRTVIH I 73 OSOBE TEŠKO POVRIJEDJENE

“Vaša pobjeda obradovala je i nas u Bosni i Hercegovini, jer turski narod i Vas lično smatramo velikim prijateljima naše zemlje. Ubijeđen sam da ćemo nastaviti razvijati naše prijateljske odnose na dobrobit obiju zemalja i naših naroda”, navodi se u Izetbegovićevoj čestitki.

Premijer Albanije Edi Rama je također čestitao predsjedniku Turske Erdoganu veliki uspjeh na tek završenim izborima, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pobjedu na izborima turskom predsjedniku su čestitali i palestinski predsjednik Mahmud Abbas, katarski emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani kao, vjerski lideri Armena u Turskoj čestitali Erdoganu izbornu pobjedu, lider turske Partije nacionalnog pokreta (MHP) Devlet Bahceli kao i premijer Turske Binali Yildirim.

Grčki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias je također turskom šefu diplomatije Mevlutu Cavusogluu uputio posebnu čestitku povodom izbornog uspjeha AK Partije.

U Turskoj su danas održani prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori. Prema preliminarnim rezultatima nakon prebrojanih 87 posto glasova u vodstvu je Erdogan sa 53,6 posto osvojenih glasova. Narodna alijansa u čijem sastavu je AK Partija i Partija nacionalnog pokreta (MHP) vodi sa 54,8 posto glasova u utrci za novi saziv parlamenta Turske…

Čitaj još:   Turska, zatvara granicu sa Iranom: Raste broj zaraženih koronavirusom u susjednoj državi... (foto)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši