IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LOŠI I DOBRI HABERI VUČIĆU: Da donese teške odluke oko BiH i KOSOVA, a da ne traži ništa…

I BiH i Kosovu sudbina je da budu zamrznuti konflikti u skorijoj budućnosti. Srbija pokazuje želju i spremna je da donese teške odluke, a da pri tome ne traži ništa do reciprocitetA – rekao je Montgomery…

BEOGRAD( iBalkan.net ) Svijet, politika, utorak 26.06. 2018, 11: 59… LOŠI I DOBRI HABERI VUČIĆU: Da donese teške odluke oko BiH i KOSOVA, a da ne traži ništa…

Bivši američki ambasador William Montgomery  u Beogradu smatra da ključne svjetske sile nemaju namjeru da Srbiju tretiraju “pošteno” ili da budu neutralne u rješavanju kosovskog pitanja.

-SAD i ključne zemlje u EU su više decenija unazad oblikovale svoj stav o Kosovu i BiH i nemaju ni interes, ni želju da ga mijenjaju”, rekao je Montgomery.

On ističe da ni kosovski Albanci nemaju namjeru da učine neke značajnije ustupke, a da ih ključni međunarodni igrači ohrabruju u tome.

– I BiH i Kosovu sudbina je da budu zamrznuti konflikti u skorijoj budućnosti. Srbija pokazuje želju i spremna je da donese teške odluke, a da pri tome ne traži ništa do reciprocitet – rekao je Montgomery za Tanjug.

Čitaj još:   SRAMNA PORUKA IZ BEOGRADA: Vjerica Radeta, ''moralno dno'',slavi smrt Hatidže Mehmedović...

Upitan da li njegova konstatacija o zamrznutom konfliktu znači da očekuje da Srbija neće prihvatiti unaprijed pripremljeno rješenje, Montgomery kaže da ne može da govori u ime srpskih vlasti, ali da smatra da su one silom dovedene u veoma tešku poziciju.

– Da se radi o meni, ne bih činio nikakve dalje ustupke, sve dok izvorno obećanje o formiranju zajednice srpskih opština formalno i do kraja ne bude ispunjeno –  istakao je Montgomery i dodao da je “to lakmus test iskrenosti i pouzdanosti međunarodne zajednice i kosovskih Albanaca”…

izvor agencije / http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši