IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a srpski mediji pišu da ju je policija uhvatila na ulici i htjela joj napisati prekršajnu prijavu zbog prostitucije. Kako nije imala novca da plati kaznu, uhićena je i smještena u ženski zatvor u Požarevcu gdje će provesti dvadeset dana…

BEOGRAD: Evropa, Crna Hronika, nedelja 01.07. 2018, 08:  59 …  BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a srpski mediji pišu da ju je policija uhvatila na ulici i htjela joj napisati prekršajnu prijavu zbog prostitucije. Kako nije imala novca da plati kaznu, uhvaćena je i smještena u ženski zatvor u Požarevcu gdje će provesti dvadeset dana.

Još uvijek nije dobila kaznenu prijavu za ugrožavanje ljudskog zdravlja jer je potrebno dokazati da je zaista nekoga zarazila.

Zasad je samo prekršajno kažnjena zbog prostitucije i osuđena ispod zakonskog minimuma – kazne za prostituciju su od 30 do 60 dana zatvora ili novčano od 50.000 do 150.000 dinara. Traje istraga da se utvrdi je li svjesno zarazila svoje mušterije.

Čitaj još:   Toplotni nalet, umrlo 148 ljudi... (foto i video)

U posljednje vrijeme Fatema je boravila oko Autobuske stanice u Beogradu, a prije toga bila je u centrima za azil u Subotici i Principovcu gdje je pružala seksualne usluge migrantima. Prvo se pojavila informacija da je ubijena, no to je ubrzo demantirano.

Prilikom evidencije ulaska u Srbiju utvrđeno je da je psihički oboljela. Policija je medijima kratko priopćila da će Fatema nakon zatvorske kazne biti smještena u prikladnu ustanovu za liječenje.

“Nije poznato koliko je ljudi zarazila baveći se prostitucijom, ali je velika vjerojatnost da je taj zabrinjavajuće velik”, rekli su u policiji.

Migrantkinja Fatima Alas iz Jordana prije godinu dana pokušala je da pređe granicu u Subotici, kada je uhvaćena.

Ona je tada smještena u izbeglički centar, iz koga je pobegla 22. juna…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši