IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPEKTAKULARNI BIJEG Gangster helikopterom pobjegao iz zatvora, velika potjera…

Ozloglašeni francuski kriminalac Redoine Faid pobjegao je u nedjelju iz zatvora u široj okolini Pariza u spektakularno organiziranoj operaciji u kojoj je korišten i helikopter…

PARIZ:  Evropa, Crna Hronika, nedelja 01.07. 2018, 20:  59 … SPEKTAKULARNI BIJEG Gangster helikopterom pobjegao iz zatvora, velika potjera…

Osuđenik Redoan Fajd (46) je pobjegao “prije par minuta”, niko nije povređen i nema talaca, navelo je ministarstvo Francske u Parizu, prenijela je agencija AP.

– Naoružani komandosi sljeteli su helikopterom na teren gdje se šetaju robijaši dok je zatvorenik bio u prostoriji za posjete- zatvora južno od Pariza.

Kako javljaju francuski mediji, u jedino dvorište modernog zatvora koje nije opremljeno posebnom mrežom koja bi trebala spriječiti dolijetanje helikoptera ili dronova, oko 11: 20 sati sletio je- helikopter. Iz njega su istrčala trojica teško naoružanih muškaraca koji su uspjeli prodrijeti do prostorije u samom zatvoru u kojoj se, navodno bez posebnog nadzora, nalazio Faid.
 
Izveli su ga iz nje i otišli s njim natrag do letjelice kojom su svi pobjegli.
 
Nedugo potom, helikopter je pronađen nekoliko kilometara od moderne kaznionice, napušten i zapaljen, a Faid i pomagači su bijeg nastavili automobilom.
 
Policija je pokrenula veliku potjeru za gangsterima…
 
Ovo je već drugi spektakularni Faidov bijeg- jednom je, naime, već pobjegao 2013. godine, a pritom je izazvao seriju eksplozija i uzeo nekoliko zatvorskih čuvara za taoce u zatvoru u okolici Lillea.
 
Uhićen je nakon mjesec i pol dana bijega, a u travnju ove godine pravomoćno je osuđen na 25 godina zatvora zbog propale pljačke 2010. godine u kojoj je u razmjeni vatre s policijom život izgubila jedna policajka.
 
Faid je, inače, 2009. napisao knjigu o svom odrastanju u predgrađima Pariza u kojima je kriminal bio česta pojava. Tvrdio je da je odustao od kriminala, no očito je sve to bila samo krinka…
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši