Categories: Početna

BAR: Zatišje pred buru, Vaso Delibašić, smaknut pred djecom…

DANAS Policija traga za ubicama Vasa Delibašića (45) iz Bara, koji je likvidiran u ovom gradu. Nepoznati napadač, za kojeg se još zvanično ne zna da li je imao pomagače, ispalio je više hitaca u Delibašića u trenutku dok se on na motociklu vraćao kući, nedaleko od mJesta napada. Prvi rezultati istrage ukazuju da je u pitanju nastavak rata zakrvljenih crnogorskih klanova, koji je već uzeo desetine života…

BAR: Region, Crna Hronika, ponedeljak… 01.07. 2018, 07:  39 … BAR: Zatišje pred buru, Vaso Delibašić, smaknut pred djecom…

Likvidacija Delibašića prekinula je zatišje na barskim ulicama, koje je vladalo od šestog jula prošle godine. Tada je ispred kafea La Esljuina u ruku metkom iz snajpera ranjen Dejan Borović iz Bara, koji je navodno bio dio istog klana. Policija sada strahuje da će likvidacija Delibašića pokrenuti novi krug nasilja među crnogorskim klanovima.

U neposrednoj blizini, na parkingu između dvije zgrade, na košarkaškom igralištu, u tom momentu bilo je više dečaka koji su igrali basket, a na trotoarima je takođe bilo prolaznika, prenose podgorički mediji…

– Čuo sam prvo slabe praske, kao da neko baca petarde, a onda čuo dječake sa igrališta kako prvo viču “pao je, pao je”, a potom da vrište. Bio sam na nekih dvadesetak metara, video muškarca kako leži na asfaltu, davao je znake života – ispričao je za medije jedan od svedoka likvidacije.

Izvor blizak istrazi naveo je da je na Delibašića pucano dok je bio na motoru, a da je on ranjen krenuo da trči kroz park koji je blizu košarkaškog igrališta.

– Ranjen nije imao snage i pao je kod trotoara. Stanari zgrada su pozvali Hitnu pomoć i policiju, a Delibašić je još davao znakove života kada je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Nekoliko sati kasnije na obodu Bara nađen je zapaljen automobil audi, sa ukradenim tablicama, koji su vjerovatno koristili napadači- dodaju izvori iz istrage za medije.

U policijskim evidencijama Delibašić se pominjao kao član barskog kriminalnog klana, grupe koju je vodio Luka Đurović, sve dok nije poginuo u saobraćajnoj nesreći. Oni koji su znali Delibašića navode da je bio formalni i neformalni suvlasnik više ugostiteljskih lokala i kao investitor u nekretnine širom primorja. Prema dostupnim podacima, nije učestvovao u obračunima, a nije se ni skrivao, već se za razliku od drugih članova klana na motociklu svakodnevno slobodno kretao gradom…

izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

admin

Recent Posts

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

42 minute ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

1 sat ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

4 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

5 sati ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

5 sati ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

6 sati ago

This website uses cookies.