IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska: Svjedok pokajnik otkrio detalje iz Gulenovog dvorca u Pensilvaniji u SAD…

U Turskoj je u toku niz suđenja optuženim i istraga protiv osumnjičenih za pokušaj vojnog udara, a na sudu u Izmiru danas je optuženi bivši policajac otkrio detalje o svom boravku i načinu života u dvorcu vođe FETO-a Fetullaha Gulena u Pensilvaniji…

IZMIR, PENSİLVANİJA: Globus, Crna Hronika, utorak… 03.07. 2018, 19:  59..Turska: Svjedok pokajnik otkrio detalje iz Gulenovog dvorca u Pensilvaniji u SAD….

Bivši policajac je u iskazu turskom tužilaštvu svjedočio kako se članovi FETO-a u dvorcu u Pensilvaniji “otimaju“ za prljavi veš, odjeću, korištene maramice i ostatke vode iz čaše vođe te terorističke organizacije Fetulaha Gulena…

Teroristička organizacija FETO je posredstvom infiltriranih podanika u redovima turske vojske, policije i drugih institucija 15. jula 2016. godine izvela pokušaj vojnog udara u Turskoj, a Tužilaštvo u Izmiru vodi istragu u okviru koje je u svojstvu svjedoka pokajnika dao osumnjičeni bivši policajac N.Y.

Svjedok pokajnik je priznao da njegove veze s terorističkom organizacijom FETO datiraju do 2012. godine, a da ga je u organizaciju uveo kolega policajac u periodu kada je kao mladić prolazio kroz krizu izazvanu noćnim životom ispunjenim kockom i alkoholom.

Ističući kako je za predan rad 2011. godine nagrađen od FETO- a i poslan u dvorac Fetullaha Gulena u Pensilvaniji, pokajnik N.Y. je kazao kako tamo proveo 14 dana.

On je kazao da je iznenađen bio što dnevne namaze u dvorcu nije predvodio Fetullah Gulen, N.Y. je kazao da je prisustvovao njegovim predavanjima u tom periodu u tom kompleksu na periferiji Penzilvanije.

Čitaj još:   VIC DANA Plavuše, plavuše i opet plavuše...

“Prisutni na tim skupovima su se otimali i skrivali su maramice kojima se Gulen brisao tokom govora. Sakupljali su ostatke vode iz njegove čaše i sakupljali ih u flašicama. Kasnije su tu vodu pili i za nju su govorili da je zemzem. U tom periodu u dvorcu sam vidio bivšeg fudbalera Galatasaraya Arifa Erdema, glavnog urednika zatvorene televizije Samanyolu Hidayeta Karacu i kolumnistu zatvorenog lista ‘Zaman’ Alija Unala. Upravo Arif Erdem je najčešće pio ostatke vode iz Gulenove čaše“, kazao je svjedok pokajnik.

On je dalje kazao da je Gulen dnevno pet ili šest puta presvlačio veš i košulje i da je skinutu odjeću poklanjao prisutnim u dvorcu.

“I meni je čak poklonjena jedna njegova košulja. Ljudima su poklanjali i serdžade na kojima je Gulen klanjao namaze. Naredali bi po 20 serdžada na mjestu na kojem je Gulen klanjao i onda bi ih kupili i dijelili kao posebne poklone“, kazao je N.Y.

Naglasivši kako je nakon dvosedmičnog boravka i viđenog u dvorcu u Pensilvaniji počeo da sam sebi postavlja mnoga pitanja, svjedok pokajnik N.Y. tvrdi kako je po povratku u Tursku pokušao prekinuti veze s organizacijom FETO. Dodao je da mu se nije svidjelo što je vidio da Gulenovi rođaci i rukovodioci organizacije žive u velikom luksuzu.

Čitaj još:   Erdogan:PORUKA, članovima FETO-a,"došao vam je kraj"...

N.Y. je tužilaštvu također kazao da je po dolasku u Tursku promijenio telefonsku karticu i broj kako bi prekinuo kontakte s članovima FETO-a, a košulju koju mu je od Gulena dobio na poklon je poderao i bacio…

Izvor agencije / http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši