IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVEČANO OTVORENE 55 MOSI u Priboju

Danas su malom prelijepom gradu na obalama rijeke Lima izvanično počele  55 Medjuopštinske Omladinske Sportske Igre .

MOSI su najveća sportska amaterska manifestacija na Balkanu , a na 55. Igrama koje se po sedmi put organizuju u Priboju učestvovaće 34 opštine iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine sa oko 3000 sportista, trenera i članova delegacija,  koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

55 MOSI  je na nakon defilea takmičara učesnika  zvanično otvorio Marko Gudurić proslavljeni košarkaš  i reprezentativac  MARKO GUDURUĆ rodjeni Pribojčanin  koji inače član KK Fenerbahče iz Istanbula. 
U svom obaćanju učesnicima Marko je rekao da se osječa počastvovan što je u svom rodnom gradu  dobio čast da otvori jednu ovakvu manifestaciju.
Proslavljeni košarkaš je još naglasio da je i sam do prije par godina i sam bio učesnik ovih igara, ali i da mu je žao  što ga je profesionalna karijera spriječila da i dalje bude dio ovog spektakla. 
“Planirao sam da ostanem do kraja igara i dodjelim zlatnu medalju pobjednicima u košarci ma ko to bude bio”, rekao je na kraju Marko i poželio svim takmičarima mnogo reće i uspjeha na ovim igrama.

 

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: Najvažnije da Ustavni sud od ponedjeljka počne da radi, vidjećemo jesu li svi za kompromis...

Prve MOSI su održane 1954. godine, a Opština Priboj je jedan od osnivača i inicijatora MOSI u Prijepolju 1954. godine. Na Skupštini udruženja Saveza studenata Jugoslavije 1954. godine usvojena je inicijativa prijepoljskih studenata da se u okviru „Studentske nedjelje“ organizuje „fiskulturni tromeč“ omladine Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Sportisti tri susjedna grada u Prijepolju su se nadmetali u atletici, fudbalu, odbojci, stonom tenisu i šahu. „Fiskulturni tromeč“ kasnije je prerastao u Sandžačke, a potom i u današnji vid takmičenja Međuopštinske omladinske sportske igre koje okupljaju sportsku omladinu iz opština tri republike bivše Jugoslavije – Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Od samog osnivanja i prvih početka ovih igara ideja vodilja je da se  značajno doprinese upoznavanju i zbližavanju mladih  kao i razvoju sporta i fizičke kulture na tromeđi.
55. MOSI u Priboju trajaće do nedelje, 8. jula.
Prilog pripremili: Jusko Bojadžić i Senad Senko Župljanin
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši