IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ETO LJETO SE VRATILO, ALI NE ZABORAVITE KIŠOBRANE…

Tokom dana, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima sa slabim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 22, a najviša dnevna od 25 do 32 stupnja…

SARAJEVO: Region, Putovanje, cetvrtak… 05.07. 2018, 06:  49… ETO LJETO SE VRATILO, ALI NE ZABORAVITE KIŠOBRANE…

Danas u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme…

U Bosni se tokom ove sedmice očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i jačim pljuskovima. Uz pljuskove u Bosni moguća je grmljavina kao i pojava grada. U Hercegovini prognozira se pretežno vedro i sunčano vrijeme. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 13 °C do 19 °C u Bosni, a u Hercegovini između 18 °C i 23°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 23 °C i 29 °C u Bosni a na jugu zemlje između 28 °C i 33°C. U periodu od 09 do 16. jula, prema raspoloživim modelima, neće doći do izraženije promjene vremenskih prilika u našoj zemlji. Očekuje se i dalje nestabilno ali i nešto toplije vrijeme. Više padavina moguće je u prvom dijelu sedmice. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 35°C.

Čitaj još:   Vic Dana Baksuz upecao zlatnu ribicu...

četvrtak 05.07.2018.
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Stabilnije vrijeme, uz niže temperature, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, kada će se djelimično pojačati osjet sparine. Poslijepodnevni pljuskovi mjestimično bi mogli u unutrašnjosti pokvariti ugođaj.

U petak pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti, poslijepodne i u večernjim satima pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 23 do 30 stupnjeva.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše. U Hercegovini i na jugozapadu pretežno sunčano. Tokom dana nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 20, a najviša dnevna od 20 do 28 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U toku dana, u istočnim područjima može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura od 12 do 20, a najviša dnevna do 28 stupnjeva.

Čitaj još:   DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, TEMP PADAJU ZA 20 C, SNIJEG…: Gdje će, kada i koliko padati do naredne srijede...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši