IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNA NESREĆA U TURSKOJ: 10 MRTVIH I 73 OSOBE TEŠKO POVRIJEDJENE

Putnički voz je izleteo sa šina na sjeverozapadu Turske, a prema izvještajima lokalnih medija ima 10 mrtvih i 73 ranjenih.

INesreća se dogodila kada je pet vagona u vozu, sa 300 ljudi, skliznulo sa šina blizu granice sa Grčkom, prema novinskoj agenciji Anadolija. CNN Turk je izveštava da je nesreća prouzrokovana srušenim mostom.
Voz se kretao iz Uzunkoproa, u provinciji Edirne, do Istanbula, a nesreća se desila u blizini blizu sela Sarilar u oblasti Tekirdag u Corluu, prema Anadoliji.

 

Nekoliko vagona voza iskočilo iz šina na severoistoku Turske, javili su danas turski mediji.

Voz je danas u 15:45 sati krenuo iz Uzunköprü četvrti u Istanbulu, ali kako je  do iskliznuća vagona je došlo iz još nekog nepoznatog razloga u blizini sela kod grada Çorlu .

Brojne ambulante su se odmah uputile na licu mjesta i na  to područje. Prema izjavama očevidaca,ima  mnogo ranjenih ali na žalost ipoginulih . Do mjesta nesreće je jako teško doći i automobilom, ali uprkos svemu sve ekipe za hitnu pomoć su jako brzo se našle na mjestu nesreće.

Čitaj još:   ANKARA: Četvrti umrli od korona virusa, broj zaraženih 359... (foto)

Podsekretar Ministarstva zdravlja  Eyüp,  u svojoj izjavi za medije je potvrdio da do sada ima 10 osoba koji su  izgubili život a 73 osobe su ranjene. Podsekretar je još rekao da se na licu mjesta našlo oko 100 ambulantnih vozila iz cijele regije.

izvor:agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

Komentariši