IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno inauguriran na funkciju u okviru novog predsjedničkog sistema upravljanja, imenovao kabinet koji čiji 16 ministara…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Politika, utorak … 10.07. 2018, 07: 49… ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

U obraćanju na konferenciji za medije u Predsjedničkoj palati u Ankari, Erdogan je istakao da će sarađivati sa svima koji vole Tursku.

“Zadovoljstvo mi je sarađivati sa svima koji u srcu nose ljubav prema zemlji i narodu u cilju izgradnje velike i snažne Turske”, rekao je Erdogan, a potom je saopćio i imena ministara koji će činiti novi kabinet.

Na čelu Ministarstva pravde sjedit će Abdulhamit Gul, dok će Zehra Zumrut Selcuk obnašati funkciju ministrice rada, socijalne službe i porodice.

Mevlut Cavusoglu će i dalje ostati ministar vanjskih poslova, dok je na poziciju ministra životne sredine i urbanizacije imenovan Murat Kurum.

Ministarstvo energetike i prirodnih resursa će predvoditi Fatih Donmez, Ministarstvo omladine i sporta Mehmet Kasapoglu, dok će Berat Albayrak biti ministar trezora i finansija.

Suleyman Soylu je imenovan za ministra unutrašnjih poslova, Mehmet Ersoy za ministra kulture i turizma, a Ziya Selcuk za ministra obrazovanja.

Čitaj još:   PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin...

Na čelo Ministarstva odbrane je postavljen Hulusi Akar, dok će Ministarstvo zdravstva predvoditi Fahrettin Koca.

Mustafa Varank će obnašati funkciju ministra industrije i tehnologije, Bekir Pakdemirli poziciju ministra poljoprivrede i šumarstva, dok će Ruhsar Pekcan biti ministar trgovine.

Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture će predvoditi Cahit Turan, dok će Fuat Oktay biti zamjenik predsjednika.

Podsjetimo, Erdogan je danas položio svečanu zakletvu za mandat prvog predsjednika Turske s predsjedničkim sistemom upravljanja.

Erdogan je inauguriran uz najviše državne počasti, a sama svečanosti je prisustvolo nekoliko hiljada službenika i zvanica, uključujući i predstavnike različitih grupa, udruženja i zajednica. Na inauguraciji su prisustvovali i zvaničnici i zvanice iz zemalja regije.

Erdogan je prvi put na funkciju predsjednika izabran na izborima 2014. godine. Na predsjedničkim izborima održanim 24. juna osvojio je 26,331 miliona glasova i izabran je za prvog predsjednika Turske koji će imati znatno veće nadležnosti jer ta zemlja prelazi sa parlamentarnog na predsjednički sistem upravljanja…

Čitaj još:   DEVET MJESECI ZADRUGE: Kristina Kija pobjednica...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši