IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Davor Selak: Neka mi izmjeri Božo Ljubić koliki je on Hrvat, a koliki ja

Davor Selak, bivši predsjednik Kantonalnog odbora HDZ 1990, a sadašnji član SDA Sarajevo reagirajući na otvoreno pismo Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS), kojeg potpisuje predsjednik Božo Ljubić, naglašava kako Ljubić prvo treba da dođe živjeti u Bosnu i Hercegovinu pa iznositi stavove.

Komentirajući sadržaj pisma u kome se predlagači zakona o izbornim jedinicama optužuju da, između ostalog, nastoje time ostvariti i dominaciju Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH, naglašava kako Bošnjaci ne mogu biti u ime hrvatskog naroda u Domu naroda.

– Kakva dominacija? Bošnjaci ne mogu biti u ime hrvatskog naroda u Domu naroda. Znači, na ta mjesta dolaze Hrvati. Neka mi izmjeri Božo Ljubić koliki je on Hrvat, a koliki sam ja. Ako mi dokaže da je za jedan postotak veći Hrvat od mene, evo prvi ću se ja zalagati za taj njegov zakon. Najveća i najpogubnija je izjava gospodina Čovića “kako Hrvati žive u dvije države”. Hrvati žive u 222 države! Hrvata ima više u Čileu i u Argentini nego u Bosni i Hercegovini – ukazuje Selak.

Objašnjava kako u Čileu ima 200 hiljada Hrvata, a u Argentini 250 hiljada.

– Čović neprestano pravi neku zamjenu teza i uvlači hrvatski narod u Bosni i Hercegovini u neke sukobe, a hrvatski narod sukob u BiH ne traži. Ja više vidim časnih sestara u Ferhadiji, i u Titovoj ulici, nego u Mostaru. Kako će sada Božo Ljubić za te časne sestre reći da one nisu glasale za Davora Selaka, već su glasale za Dragana Čovića. A one su žrtve Dragana Čovića, a ne Davora Selaka. Selak ode na svaku misu. Ja kao Hrvat iz Sarajeva neću više da budem žrtva nekih sakrivanja kriminalnih radnji pod krinkom hrvatskog naroda i ugrožavanja intergriteta hrvatskog naroda u BiH – poručuje Selak.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Skupština grada, usvojila odluku o bratimljenju sa Bursom, veze su višestruke... (foto, video)

Dodaje kako su mu iz bivše stranke prigovarali kako je “promijenio dres”.

– Meni je jedna gospođa iz moje bivše stranke rekla “ja ne mijenjam dresove”. Moj odgovor je kako je poštenije promijeniti dresove, a ne promijeniti politiku. Nego, ostati u istom dresu, a mijenjati mišljenja. Moje mišljenje je od 1992. godine jasno. Opet se vraćam na otvoreno pismo,  prvo, neka Božo Ljubić dođe u Bosnu i Hercegovinu da živi, a ne da bude u Hrvatskom saboru, a dolazi ovdje i pravi probleme. Neka vrati sve one titule koje je nelegitimno dobio u Sarajevu od Bošnjaka. A zašto ne žele popis iz 1991. godine? Zato što su svi ti Hrvati koji nisu morali napustiti Hercegovinu konzumirali blagodati izjašnjavanja kao Jugosloveni – naglašava Selak.

Dodaje da su istovremeno u Sarajevu živjeli Hrvati od rođenja.

– Oni koji nisu hteli biti Jugosloveni. Oni su radili po gradilištima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji…. – govori Selak.

Kaže kako funkcija Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora nije nikakva funkcija.

Čitaj još:   HAOS NA NEBU: Dva aviona kružila oko Sarajeva, pa na kraju odletjela za Beograd i Zagreb...

– To vam je više kao neko kulturno-umjetničko društvo. Ja to tako shvatam. To nije državna institucija, nije nikakva politička organizacija, nego jednostavno skup ljudi koji su našli svoj interes i tom Hrvatskom narodnom saboru – rekao je Selak.

izvor:faktor.ba

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši