IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marš mira: Podvezana koljena i krvavi žuljevi ne mogu ih pokolebati

Oko šest hiljada ljudi iz Bosne i Hercegovine i svijeta  koje su krenule na Marš mira, kojim se odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici, danas, u popodnevnim satima bi trebalo stići u Potočare.

Učesnici Marša mira su u selu Mravinjci jutros započeli treću etapu pješačenja koji bi se danas trebala završiti u Memorijalnom centru Potočari. Nakon kratkog odmora u Prokopu, Marš mira se nastavio.

Rijetki su oni bez povreda, stotine metara zavoja je potrošeno, a sanitetska služba ima pune ruke posla. Podvezana koljena i krvavi žuljevi na stopalima ne mogu pokolebati učesnike 13. Marša mira, moral je na visokom nivou.

Sanitetska služba ima pune ruke posla.

Marš mira je pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini sa ciljem odavanja počasti žrtvama genocida te podsjećanja na stravične zločine koje su počinile snage vojske i policije bh. entiteta Republike Srpske, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima “Sigurnosne zone Ujedinjenih naroda – Srebrenica” u julu 1995. godine.

Čitaj još:   ISKOPANI KABURI ZA 35 ŽRTAVA GENOCIDA!!

Prema Memorijalnom centru Potočari jutros su krenuli goraždanski biciklisti koji tradiocionalno njeguju sjećanje na Srebrenicu.

Više od 200 motorista krenulo je iz Bihaća preko Donjeg Vakufa i Travnika i stiglo u Sarajevo, a odakle će u pojačanom sastavu blizu 700 njih krenuti ka Srebrenici gdje će odati počast žrtvama genocida.

 

izvor:faktor.ba, agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

Komentariši