IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli organizovati veliki sportski dogadjaj internacionalnog karkteram kakav je bio susret KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 1. KOLO Rudar- Partizan… Bizarni razlog nedostatak aerodroma u blizini od 120 km od Pljevalja, tako da je domaćin bio Nikšić…Ogromna većina od (oko) 5.000 gledalaca na stadionu Sutjeske bila je na strani gostiju iz Beograda. Veliki broj njih došao je Nikšića i ostalih gradova Crne Gore, gdje crno- bijeli tradicionalno imaju finu podršku, a nemalo “grobara” poteglo je iz Srbije, pa ne čudi što je viđen transparent „Dobrodošao Partizane, osećaj se kao kod svoje kuće“. Na tribinama je bio i bivši predsjednik košarkaške sekcije kluba iz Humske Nikola Peković i onaj ko vodi administraciju RUDARA iz Pljevaljaa…

PLJEVLJA- Nikšić: Evropa, Sport, Fudbal, petak… 13.07. 2018, 11: 39…PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Jedan s kraja prvog, jedan početkom drugog. Ono što je moglo da traje 180 minuta stalo je u svega šest, osvajač Kupa Srbije je na terenu stadiona u Nikšiću prostro indigo, crtao kao proljetos, blickrigom u „mrtvom“ dijelu utakmice razoružao Pljevljake i praktično osigurao plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope: Rudar – Partizan 0:3 (0:1).

Rezultat koji garantuje mir, benefit da do revanša dodatno poradi na uigravanju rekonstruisane ekipe, dovoljno vremena da se skautiraju Iritš i Trakai, uz saznanje da su sve novajlije (njih petorica) nagovestile šta mogu čine pluseve u beležnici Miroslava Đukića sa premijere nove sezone.
 
Parni valjak je ostavio više nego dobar utisak u prvoj vožnji ove sezone. Neokrnjen se vraća za Beograd i četvrti put uzastopno prvu utakmicu u sezoni završava bez primeljegnog gola. Što je, napredak u odnosu na lanjsko takmičenje, posebno u Superligi, u kome je često znao da sam sebe zakopa ni iz čega.
Iako je skoro cijelo prvo poluvreme formajni domcin bio vise nego ravnopravan i imao jednu izglednu priliku i potrošio u nešto sporijem ritmu, Partizan je prije ili kasnije morao da naplati očiglednu fizičku i fudbalsku nadmoć protiv ekipe koja tokom priprema nije mogla da se nosi ni sa jimsonweed superligašima. Sve vrijeme je gost držao utakmicu pod kontorlom i bez obzira što je sporim razvojem akcija „prijetio“ da negativno iznenadi, iskoristio je poklon Rudara, taman kad je domaća publika pomislila da je moguće odupreti se timu iz Beograda.

Iako je vođstvo stiglo poslije samo jedne prave šanse – neposredno prije gola Zlatan Šehović imao zicer, da bi mu golman Vuk Radović ušao u šut – Partizan je pokazao ozbiljnost i odmah po povratku iz svlačionice zaigrao još odvažnije, kako nije u prvih 40 minuta. Baš zahvaljujući Šehoviću (ubjedljiv debi, posebno u ofanzivi, dosta se ponavljao), Sejduba Suma (večeras vrlo dobar,) je uspio da naplati dobru partiju, pa je u 50. minutu postalo jasno da Rudar nema šta da traži.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Požar zahvatio dio hotela "Franca", pričinjena šteta u... (foto)

Možda bi sve za tim Vuka Bogavca bilo drugačije da je njihov najzapaženiji pojedinac Miloš Zečević iskoristio sjajnu šansu sredinom prvog dijela (iz peterca pucao iznad prečke), ali je utisak da Crnogorci ni na fizičkom planu nisu mogli da pariraju favoritu, što se videlo posebno prilikom prodora zapaženog Šehovića po levoj i skoro jednako dobrog novajlije Gabrijela Enakea po desnoj strani.

Još kad je i Rikardo Gomeš, strelom u 57. minutu, pogodio ugao, da i on ulepša debi, postalo je jasno da je utakmica gotova, pa je do kraja Miroslav Đukić pružio šansu Nebojši Kosoviću da zaigra u rodnom gradu i Marku Jankoviću da ga pozdrave njegovi Crnogorci, a navijačima dao za pravo da mu veruju više nego lane.

RUDAR – PARTIZAN 0:3 (0:1)
/Jevtović 44 pen, Suma 51, Gomeš 57/

Nikšić
Stadion Sutjeske
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Stjuart Atvel (Engleska)
Žuti kartoni: Mitrović, Pešukić (Rudar)

RUDAR: Radović – Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić – Sopo, Golubović (od 73. Macanović), E. Kuč (od 60. Vuković), Bošnjak, Zečević, Đalović (od 74. Janketič). TrenerVuko Bogavac.

PARTIZAN: Stojković – Enake, Valijente (od 76. N. R. Miletić), Marković, Šehović – Jevtović (od 71. Janković), Zdjelar, Suma, Pantić – Nikolić (od 64. Kosović), Gomeš. TrenerMiroslav Đukić.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 1. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

Samtredija – Tobol 0:1 (0:0)
/Fedin 90+5/

Sreda

Banants – Sarajevo 1:2 (1:2)
Rabotnički – Honved 2:1 (1:1)
Vaduz – Levski 1:0 (1:0)
Fola Eš – Priština 0:0
Ki Klasvik – Žalgiris 1:2 (0:1)
Glenovan – Molde 2:1 (1:1)

Četvrtak

Pjunik – Vardar 1:0 (1:0)
Ventspils – Luftetari 5:0 (5:0)
Čikura – Beitar 0:0
Partizani – Maribor 0:1 (0:0)
Rudar – Tre Fiori 7:0 (1:0)
Gabala – Progres 0:2 (0:0)
Levadija – Dandalk 0:1 (0:0)
Trans Narva – Željezničar 0:2 (0:1)
Balzan – Kešla 4:1 (3:1)
Ilves – Slavija 0:1 (0:0)
KuPS – Kopenhagen 0:1 (0:0)
Lahti – Hafnarfjordur 0:3 (0:2)
Trakai – Irtiš 0:0
Lijepaja – Haken 0:3 (0:0)
Ferencvaroš – Makabi T.A. 1:1 (0:0)
Konahs – Šahtjor 1:3 (0:2)
Petrokub – Osijek 1:1 (0:0)
Deri Siti – Dinamo Minsk 0:2 (0:1)
Anortozis – Lači 2:1 (0:1)
Stumbras – Apolon Limasol 1:0 (0:0)
Milsami – Slovan Bratislava 2:4 (0:3)
Nefči – Ujpešt 3:1 (1:1)
CSKA Sofija – Riga 1:0 (0:0)
Široki Brijeg – Domažale 2:2 (0:2)
Ibv – Sarpsborg 0:4 (0:0)
B-36 Toršvan – OFK Titograd 0:0
Endogani – Kairat 0:3 (0:2)
Šamrok – AIK 0:1 (0:0)
Rudar Pljevlja – Partizan 0:3 (0:1)
Budućnost – Trencin 0:2 (0:2)
Spartak S. – Kolerejn 1:1 (1:0)
Rasing Luksemburg – Vitorul 0:2 (0:1)
Gornjik – Zarija 1:0 (0:0)
Hibernijan – NSI Runavik 6:1 (4:0)
Kliftonvil – Norsjiland 0:1 (0:1)
Leh Poznanj – Gadazasar 2:0 (2:0)
Rendžers – Škupi 2:0 (1:0)
Dac Streda – Dinamo Tbilisi 1:1 (1:1)
Radnički Niš – Gzira 4:0 (1:0)

Čitaj još:   DETALJI KRVAVOG ŠENLUČENJA NA SVADBI U PLJEVLJIMA: Djevojka upucana od RIKOŠETIRANOG METKA! Četiri osobe privedene... (foto)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši