IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POVRATAK NA TRON: NOLEOSVOJIO ČETVRTI WIMBLEDON

Novak Đoković je ponovo onaj stari! Nole je u finalu Wimbledona razbio Kevina Andersona rezultatom 3:0 i osvojio 14. Grand Slam titulu.  Đoković je sjajno ušao u meč i napravio break južnoafričkom gorostasu već u prvom gemu, a potom je isto učinio i u petom gemu, te prvi set rutinski riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

Drugi set je bio identična kopija prvog. Nole pravi break u prvom i petom gemu i rješava set sa 6:2. No, za razliku od prvog koji je trajao 29 minuta, drugi set je trajao 14 minuta duže. Koliko je Nole bio dominantan govori podatak da Anderson nije imao nijednu priliku za break u oba seta.

U trećem setu Anderson je igrao mnogo bolje, a upravo je Južnoafrikanac prvi imao priliku za break u osmom gemu, no nije je iskoristio. I u desetom gemu noleta nije služio servis, te je Anderson imao dvije prilike za break, ali ih nije iskoristio.

Čitaj još:   VIC DANA Ko je gazda čoče u Đurinoj kući...

U 12. gemu ponovo je Anderson opasno prijetio da uzme set, ali je Novak spasio čak tri break-lopte i odveo meč u tie-break.

Kao da se Anderson ispucao u trećem setu, te je tie-break odigrao veoma loše, što je Đoković iskoristio i slavio rezultatom 6:2, 6:2, 7:6(3).

Đokoviću, koji je na All England Club stigao kao 21. igrač s ATP ranking-liste, današnji trofej bio je ukupno četvrti na jednim Grand Slam turniru koji se igra na travnatoj podlozi, a prva na velikim turnirima poslije dvije godine.

Đoković se također ovom pobjedom vratio ponovo u top 10 svjetskih tenisera, te će od sutra biti na desetoj poziciji.

izvor:agencije

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši