IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Naser Orić : Nijednog momenta nisam pozivao na rat

Bivši komandant Armije BiH Naser Orić je u izjavi za N1 komentarisao buru koju je pokrenula njegova izjava na predavanju u Zenici i reakcije koje su uslijedile nakon toga.

“Ovo je došlo ko kec na desetku u svim tim političkim strukturama da peru svoju savjest. Ja prije svega sam pričao na promociji knjige, o tome šta jedna porodica proživljava u srednjem Podrinju. Samo smo pričali o tim stvarim, tim vremenima i poredao sam historijske činjenice kako se šta dešavalo u prošlosti”, kazao je Orić.

Dodao je da nijednog momenta nije pozivao na rat.

“Pozivam OHR i Američku ambasadu da vide taj klip i pogledaju šta sam pričao. Nijednog momenta nisam pozivao na rat, ne znam što su se Srbi našli prozvanim. Je l’ to mi ne smijemo da pričamo o genocidu? Nek mi neko kaže smijemo ili ne? Je l’ zabranjeno da pričamo našoj djeci da je srednje Podrinje pobijeno od te i te strane itd? Ja ništa nisam nikoga prozvao, nijednu stranu. S druge strane, citirao sam njihovog uglednog akademika Matiju Bećkovića koji je jedne prilike kazao kad su ga pitali za njegove riječi, kaže: ‘Znate šta, kod mene u selu komšija ima bolju kravu i puno je bolje rivalstvo bilo među nama. Ja sam uvijek ćerao svoju kravu da bude bolja od njegove, tako isto i ja ćeram svoje da budu bolji. Šta je tu loše?’ Ako je to zabranjeno, neka kažu da je zabranjeno i povuku te knjige.

Čitaj još:   MESUT OZIL SE OPROSTIO OD NJEMAČKE REPREZENTACIJE...

izvor:N1

NASER ORIĆ PORUČUJE: “Plašim se samo dragog ALLAHA i nikoga drugog”

Plašim se samo dragog Allaha i nikoga drugog, naglasivši da Read more

NASER ORIĆ DAO DIJAGNOZU: “VULIN je BUDALA odnosno DVORSKA LUDA Beograda”

Na današnju izjavu ministra policije Republike Srbije Aleksandra Vulina koji je na Read more

Komentariši