IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUDSKA PORUKA Čedo Jovanović: Otišla je kod najmilijih Hatidža…

Predsjednik LDP Srbije je 11. jula ove godine bio u Potočarima gdje je prisustvovao obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici…

BEOGRAD:Svijet, Kultura…25.07. 2018, 05: 59… LJUDSKA PORUKA Čedo Jovanović: Otišla je kod najmilijih Hatidža…

Lider srbijanske Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović na svome Twitter profilu odao je počast preminuloj predsjednici Udruženja Majke Srebrenice Hatidži Mehmedović.

-Otišla je kod najmilijih Hatidža, ostale su nijema većina, lajave zvijeri i mi… Umjesto većine da govorimo, svijet zvijeri u pakao da zakopamo, Hatidžu da slavimo… Odustaćemo – nikad! – napisao je Jovanović na Twitteru.

Predsjednik LDP Srbije je 11. jula ove godine bio u Potočarima gdje je prisustvovao obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Dolazim ovdje godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše djece, zbog ljudi. Kakva poruka odavdje može da ode. Čini mi se da su Bošnjaci ovdje stradali jednom prije 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid, da oni stradaju svakog dana. Ovdje odavno ne dolazim zbog toga što tih 8.372 popisanih ljudi smatram žrtvama. Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovdje među nama. Sjećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom. Dok ne budemo imali snagu da pobijedimo činjenicu da još uvijek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani ovdje će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi – poručio je tada Jovanović…

Čitaj još:   NOVI PAZAR: POČELO SMJENJIVANJE ''NEPODOBNIH LJEKARA''... (video)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši