IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I BOL Gibonni dirljivo govorio o neponovljivom Oliveru Dragojeviću…

Komemoracija za Olivera Dragojevića, koja je u 11 sati započela u splitskom HNK, okupila je brojne poznate osobe koje su došle odati počast legendarnom muzičaru. Među njima su se našli Tony Cetinski, Severina, Gibonni, Doris Dragović te Stjepan Hauser, koji se među prvima upisao u knjigu žalosti…

SPLIT: Region, Kultura, Zanimljivosti, utorak 31.06. 2018, 14: 59…TUGA I BOL Gibonni dirljivo govorio o neponovljivom Oliveru Dragojeviću…

U Splitu se održava komemoracija za slavog hrvatskog mzčara koji je preminuo u nedjelju ujutro…

Osim estradnjaka, na komemoraciju u organizaciji Hrvatske glazbene unije u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nadležnim Ministarstvom kulture, Splitsko- dalmatinskom županijom, Gradom Splitom i ostalim institucijama, stigao je i državni vrh Hrvatske. Od ‘morskog vuka’ su se došli oprostiti predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović i premijer Andrej Plenković te predsjednik Sabora, ministar odbrane i ministrica kulture.

Nakon aplauza koji je trajao pet minuta, svi prisutni zapjevali su Vjeruj u ljubav. Mnogi poneseni emocijama nisu mogli kontrolirati glas. Video na kojem Oliver pjeva svoje najopoznatije pjesme popraćen je riječima: “Otišao je najveći glazbenik među pjevačima i najveći pjevač među glazbenicima. .. Oliver je za života ostavio neizbrisiv trag u beskraju. … Bio je običan, velik čovjek i kad se sve ispjevano skupi na kraju puta, kao da čujemo: A sad adio.

Gibonni, bliski Oliverov prijatelj, održao je dirljiv govor. “Zima je. Bura puše. Oliver i sinovi ukočeni, nose kesu s ribon koju su ulovili. To je slika koju sam želio podijeliti s vama. Njegova familija, more, kuća. Di je tu muzika? Slika je puna muziea. To je Oliver. Najslavniji, najveći priko mora ide smrznut. Meni je ova vijest bila ko da me neko ošamarija. On je svoj brod zva barkon. Uvik skroman. Za nas uvik prvi, a sebi uvik zadnji. Želim reći svom kapetanu da je sve kako triba. Sve je ovo za tebe”, rekao je potreseni muzičar.

Čitaj još:   LONDON: Wimbledon zabranio nastup Rusima i Bjelorusima, stigla reakcija ATP- a! (foto, video)

“Moć je samo onih najvećih da nas ujedine u bolu i u radosti. Nema veze kojim ste se stilom glazbe bavili, Oliver je bio maestro. Točno sam znao kad smo se dogovarali tko će prvi započeti i završiti pjesmu ‘Moja domovina’. Odgovor je bio: onaj najveći, a to je Oliver”, rekao je Bratoš.

“Nažalost, nisam se čula s njim. Bojala sam se da ga ne smetam, da mu ne ometam mir. Ja se samo nadam da je istina da je umro u snu. Njegovo mjesto je gore negdje rezervirano. On je dijelio ljubav. Svi se opraštaju uz pjesmu, a on je bio toliko skroman da možda to ne bi ni htio”, rekla je Tereza Kesovija.

Severina, koja je zbog smrti kolege i prijatelja odgodila premijeru svoje nove pjesme, jedva je pronalazila riječi: “Nakon ove euforije svjetskog, sad ovo. Tuga neizmjerna. Ne mogu ništa više reći.”

“Kao da ti je otišao dio obitelj. Previše imam uspomena vezanih s njim. Kao da je neko dobro otišlo s ovoga svijeta. Ne znam čovjeka koji ga nije volio. Stajao je iza svih nas. Kad stane pored nas, odmah ti da dignitet i svi počnu vjerovati u tebe. Najjednostavniji lik, ne znam ko ga nije volio. Znala sam si reći da ako se ikad uobrazim, da si slobodno mogu lupiti šamar, jednostavno pogledaj Olivera”, rekla je ožalošćena Nina Badrić…

Čitaj još:   "VUČIĆU, MOŽDA SE NISI VIDIO: A da li si se čuo sa Veljom Nevoljom?"

izvor agencije / http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši