IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA: Troje mrtvih u eksploziji u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća

Adnan Beganović, inspektor Sektora kriminalističke policije Uprave policije Unsko-sanskog kantona rekao je kako je o događaju policiju obavijestio zaštitar…

BIHAĆ: Region, Crna Hronika, četvrtak 02.VIII. 2018, 17: 59…STRAVA: Troje mrtvih u eksploziji u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća…

Tri osobe su poginule u nesreći koja se danas u poslijepodnevnim satima dogodila u Hidroelektrani Una-Kostela, koja se nalazi u istoimenom mjestu nadomak Bihaća, dok su još četiri osobe hospitalizirane u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo zbug curenja plina…

U 13.20 sati u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća došlo je do eksplozije u kojoj su smrtno stradale tri osobe, a jedna je u kritičnom stanju.

Riječ je o zaposlenicima hidrocentrale, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Adnan Beganović, inspektor Sektora kriminalističke policije Uprave policije Unsko-sanskog kantona rekao je kako je o događaju policiju obavijestio zaštitar.

”Došlo je do eksplozije unutar postrojenja gdje su radnici radili na remontu i čišćenju turbine. Nešto je puklo i on nije mogao prići radnicima”, izjavio je Beganović. Na teren su upućene ekipe koje su uspjele doći do jednog radnika, koji je davao znakove života. Hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Čitaj još:   BEOGRAD BLIZU, DIVLJEM ZAPADU: Kriminalci pucali u pjevača, poprskali ga suzavcem, i pretukli ga...

”Trenutno ne znamo o kojim ozljedama se radi. U vodi koja je bila u prostoru došli smo do tri beživotna tijela. Nažalost, nije im bilo pomoći. Riječ je o radnicima”, dodao je Beganović. Kako je objavila Televizija Unsko-sanskog kantona, uzrok nesreće se utvrđuje.

Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo zbog curenja plina. U postrojenjima hidrocentrale poduzete su mjere opreza, a mjesto nesreće osiguravaju policijski službenici…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši