IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ U BIH: GRMLJAVINA NEVRIJEME I GRAD…

Usljed jačanja anticiklonalnog polja iznad centralne i jugoistočne Evrope prognozira se stabilnije vrijeme od 07. do 10 augusta. Već od 11. do 15. augusta očekuje se pogoršanje vremenskih prilika širom zemlje uz pljuskove, a od 16. do 21. augusta postepena stabilizacija vremena osim na prostoru jugozapadne i centralne Bosne gdje su i dalje mogući pljuskovi…

SARAJEVO: Region,Putovanja, Zabava, Zanimljivosti, utorak 07.VIII. 2018, 06: 42…OPREZ U BIH: GRMLJAVINA NEVRIJEME I GRAD…

Danas sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost… Jutarnje temperature od 17 do 23, a dnevne od 30 do 38 °C.

utorak, 07.08.2018
Dugotrajni period visokih temperatura, kod osjetljivih osoba mogao bi uzrokovati tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja i nesanice. Hroničnim bolesnicima i meteoropatama savjetujemo suzdržavanje od jačih napora, a učesnicima u saobraćaju oprezniju vožnju, osobito u poslijepodnevnim satima. Indeks UV zračenja je i dalje vrlo visok.

srijeda, 08.09.2018.
Nakon ugodnijeg jutra, sa porastom temperature zraka kod većine populacije su, osobito poslije podne, moguće reakcije na vrijeme u vidu isrpljenosti i pojačanog umora. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine. Poslijepodne na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosni lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 17 do 22, a dnevne od 31 do 38 °C.

Čitaj još:   VRIJEME: DANAS OPREZ I SAMO OPREZ: Zbog snijega i leda otežano odvijanje saobraćaja...

U četvrtak sunčano i vruće. Poslijepodne u većem dijelu Bosne, na istoku i sjeveroistoku Hercegovine lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 17 do 23, a dnevne od 32 do 39 °C.

U petak sunčano i vruće. Poslijepodne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Jutarnje temperature od 18 do 23, a dnevne od 30 do 37 °C.

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši