IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Penzioner, 45 godina vozio bez vozačke dozvole…

KAŽE DA JE Vozio pažljivo, bez kapi alkohola, iako je znao da može biti u velikom problemu…

BEOGRAD: Evropa, Putovanja, Zanimljivost, Crna Hronika, četvrtak 09.VIII. 2018, 12: 58… Penzioner, 45 godina vozio bez vozačke dozvole…

Penzioner Slobodan Bugarčić iz Guče je 45 godina vozio automobile bez vozačke dozvole. Kaže da je išao u sve djelove bivše Jugoslavije.

– Prvi automobil ‘fiću’ sam kupio davne 1969. u Prištini, i to iz serije koja je bila namenjena izvozu. Tada sam bez problema auto dovezao u Guči, iako nisam imao položen vozački ispit. Početkom sedamdesetih sam krenuo na obuku u Čačku. Instruktor je bio oduševljen kako vješto vladam vozačkim vještinama i rekao kako bi mi odmah dao dozvolu- priča Slobodan.

Svako ljeto je vozio porodicu na more u Crnu Goru, a bez problema je putovao i po Srbiji, posebno do ženinog sela Mojsinje, koje se nalazi na Ibarskoj magistrali između Preljine i Mrčajevaca, gdje uvek imao barem jedan patrola saobraćajne policije.

– Međutim, kako sam imao tada puno privatnog posla, sve češće izostajao sa časova vožnje. Gradio sam kuću i bio mi je potreban svaki dinar, pa sam napustio školu i priliku da dobijem dozvolu, bez koje vozim skoro pola vijeka. –

Čitaj još:   SANDŽAK: Novi Pazar, dobio trećeg, Sjenica i Tutin čekaju svog prvog notara...

Ovaj 69- godišnjak kaže da sa saobraćajnom policijom nikad nije imao problema jer je bio pažljiv vozač.

Nikad nije imao udes i uvijek je vozio potpuno trezan. Pažnju mu je držala i činjenica da je znao da je uvijek u prekršaju zbog nemanja dokumenata.

– Policija me je jednom zaustavila u redovnoj kontroli u Lipovačkoj šumi na putu ka Beogradu. Tada sam se izvukao rekavši policajcu da je supruga vozačku ostavila u drugom sakou- priznaje Slobodan.

Napokon je “pao” kada ga je patrola zaustavila u Guči prije nekoliko godina. Policajac mu je tražio vozačku i saobraćajnu…

– Izvadio sam saobraćajnu, dao mu i rekao da vozačku nemam. On se iznenadio i odmah krenuo da piše prijavu. Uzalud sam ga molio da me poštedi, bio je neumoljiv. Sutradan sam prodao “škodu fabiju” ispod cijene, jer sam rekao sebi da neću voziti bez dozvole – kaže Slobodan koga je zbog toga Prekršajni sud u Čačku prošle godine kaznio sa 120.000 dinara i “oduzeta mu je vozačka dozvola na osam mjeseci”.

– Sada nemam auto i ne vozim, ali planiram uskoro kupovinu novog automobila i obećao sam sebi da u njega neću sesti bez vozačke dozvole…

Čitaj još:   PENZIONER TUKAO PLJAČKAŠA-Pokušao da mu ukrade novac (VIDEO)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši