IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu i Rezoluciji 1244, jer je Kosovo oduvek bilo, jeste i biće Srbija“…

BEOGRAD, GUČA: Region, Politika, Zanimljivosti, petak 10.VIII. 2018, 10: 58…MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

OVO je izjavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović…

On je to rekao juče otvarajući Dragačevski sabor trubača u Guči, odakle je poručio i da će se u Prizrenu opet pjevati “Srpska se truba sa Kosova čuje”.

Popović je ukazao da Srbija nije u lakoj situaciji, jer je sa raznih strana pritiskaju zbog Kosova, ali je podsjetio da su „naši preci bili u još težim situacijama pa su uvek bili junaci i čuvali Kosovo“.

“I mi ćemo se boriti za Kosovo. Srbi nisu kukavice, Srbi su hrabar narod i mi ćemo opravdati hrabrost naših predaka. Naravno, Srbija je mudra i pametna“, podvukao je Popović. 

Kaže da srpske emocije, Srbiju i Srbina niko ne može bolje da razumije nego “naša braća Rusi”, te izrazio zadovoljstvo što je otvaranju Sabora prisustvovao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i što će Guču obići portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Čitaj još:   Podgoričana sve VIŠE ZARAŽENIH koronom: Ne mogu da igraju ni za vikend ... (foto)

“Želimo svima njima u inostranstvu, odavde iz Guče da pošaljemo poruku koja glasi – Srbija nije sama, uz Srbiju su ceo ruski narod i predsednik Rusije Vladimir Putin”, naglasio je Popović.

Rakija je malo pojaka, zar ne???

(SB/B92/Tanjug)   / http://iBalkan.net

Komentariši