IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Alija Bekrić najbolji primač Balkanijade

Muška kadetska reprezentacija Srbije osvojila je peto srebro u istoriji Balkanskih šampionata u ovoj konkurenciji.

U finalu Balkanijade u Valjevu, Srbi su pretrpeli poraz od selekcije Turske 0:3, po setovima 10:25, 19:25 i 12:25 posle 62 minuta igre. Tokom čitavog prvog seta Turci su dominirali na terenu što je i rezultiralo da set traje 17 minuta i da ga gosti završe rezultatom 25:10.

U nastavku meča a posle egal igre, Srbija je povela 6:3 i 8:5 kada su protivnici prvo stigli do izjednačenja od 8:8 a posle igre poen za poen i do vođstva od 15:12. Borili su se kadeti Srbije, pokušali da preokrenu igru ali razlika od 6 poena je bila nedostižna – 19:25.

U trećem setu, puleni Boška Mačužića nikako nisu uspevali da se vrate u igru pa je Turska već na startu stekla prednost od sedam poena (8:1). Do kraja seta gosti su bili ubedljiviji i meč završili u svoju korist 25:12.

Po završetku finalnog meča između selekcija Srbije i Turske, u kojem je Srbije pretrpela poraz, usledila je svečana dodela medalja i pojedinačnih nagrada.

Čitaj još:   BRAVO ZA LEGENDU: Ruštu Redžber izašao je iz bolnice, oporavlja se od koronavirusa u svom domu... (foto)

Medalje pobednicima Balkanijade uručili su Radoslav Milić, predsednik Skupštine OSS i dr Zoran Živković zamenik gradonačelnika grada Valjeva dok je pehar pobedniku predao Zoran Gajić, predsednik OSS.

Medalje za drugo mesto selekciji Srbije uručili su Zoran Obrenović, predsednik OS Valjevo i Petar Bogunović predsednik OS Vojvodina dok je pehar uručio Ivan Knežević, generalni sekretar OSS. Medalje za treće mesto selekciji Rumunije predali su Zlatko Petrović delegat Skupštine OSS i Mladen Maran, predsednik OS Beograd a pehar kapitenu je uručio Zoran Obrenović, predsednik OS Valjevo.

POJEDINAČNE NAGRADE MVP: Mirza Lagumdžija (TUR)

NAJBOLJI DIZAČ: Hakan Uzgunoglu (TUR)

NAJBOLJI PRIMAČ: Alija Bekrić (SRB)

NABOLJI BLOKER: Adrian Holota (ROU)

NAJBOLJIN LIBERO: Čagataj Zeka Kir (TUR)

NAJBOLJI KOREKTOR: Kan Gurbuz (TUR)

NAGRADA ZA FER-PLEJ: Ilija Krunić (BIH)

Prilog pripremili Senko Župljanin i OSSrbije

http://www.ibalkan.net/

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

DŽANAN MUSA ZA AMERIČKE MEDIJE: “Mi smo djeca rata”…

Bosanskohercegovački reprezentativac je ovog ljeta potpisao za Bruklin Netse, koji Read more

Komentariši