IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS I SUTRA KIŠA, ONDA PREOKRET: Prognoza za naredna četiri dana…

Ujutro i prijepodne kiša i pljuskovi su mogući u Krajini. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne uz pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine ne sjeveru i sjeverozapadu Bosne.

SARAJEVO: BiH, Vijesti, Putovanja, Zanimljivost, utorak 14.VIII. 2018, 06: 59…DANAS I SUTRA KIŠA, ONDA PREOKRET: Prognoza za naredna četiri dana…

Nestabilno vrijeme sa karakterističnim lokalnim pljuskovima očekuje se u periodu do 18. augusta…

Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine, krajem dana ili u večernjim satima, je moguć lokalni pljusak. Jutarnje temperature od 15 do 21, a dnevne od 28 do 36 °C.

utorak, 14.8.2018.
Zbog približavanja poremećaja sa zapada biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Na jugu će poslijepodnevni sati zbog visokih temperatura, biti dosta neugodni, stoga se hroničnim bolesnicima i meteoropatima preporučuje suzdržavanje od težih aktivnosti, uz reduciranje boravka na otvorenom. Moguće su i reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, razdražljivosti i nesanice.

srijeda, 15.8.2018.
Jutarnji sati će biti ugodniji, a poslije podne, usljed sparnog vremena kod osjetljivih osoba će doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

Čitaj još:   ŠETNJA Ulicama Sarajeva pred Bajram: Lijepa i tiha noć izmamila građane u šetnju... (foto i video)

U jutarnjim satima i dio prijepodneva s kišom, loklanim pljuskovima i grmljavinom. Poslijepodne i u večernjim satima u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini prijepodne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne naoblačenje uz lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 23 do 34 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Padavine se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 26 do 35 °C.

U petak pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake u centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 28 do 35 °C.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

VRIJEME U BIH: Žuti metoalarm, dva dana sunca, onda preokret…

Danas u Bosni i Hercegovini prijepodne sunčano vrijeme... U drugoj polovini Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši