IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO UKLONITI BUBULJICE: Jeftino rešenje u vlastitoj kuhinji…

PRAKTIKUJ I PROVJERI Evo šta da uradite da vam bubuljica nestane preko noći!!!

ISTANBUL: Regija, Vijesti, Recepti, Putovanja, Zanimljivost, srijrda 15.VIII. 2018, 22: 29…KAKO UKLONITI BUBULJICE: Jeftino rešenje u vlastitoj kuhinji…

Šminkeri definitivno znaju ponešto o koži, a upravo oni su i otkrili ovaj trik, pomoću kojeg će bubuljice veoma brzo nestati sa vašeg lica. I najbolje od svega je što nije recept uopće skup!!!

Sve što je potrebno da uradite je da na bubuljicu nanesete malo kuhinjske soli.

Naime, so “radi” zato što izvlači vlagu iz određenog dijela kože, tj. bubuljice na koju ste je nanijeli, pa to “čudo” koje vam se pojavilo brzo postaje manje. Najbolje je da so nanesete uveče jer će do ujutru bubuljica biti manja, a koža okolo ravnija.

Da biste tretirali bubuljicu, prvo očistite lice, a zatim napravite pastu od malo soli i malo vode, natrljajte na mjesto koje želite da tretirate i preko zalijepite flaster.

I nema potrebe da kupujete morsku so, ispostavilo se da je za ovo najbolja kuhinjska so jer je najsitnija.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. jul 2021. godine

Kad malo bolje razmislite, i nije tako nelogično da so može da pomogne u uklanjanju bubuljice, na isti način kao što može da pomogne u tretiranju ujeda komaraca– smanjuje zapaljenje. So će ubiti bakterije zbog kojih se bubuljica pojavila, očistiće pore i pomoći u balansu proizvodnje ulja.

Imajte na umu da so isušuje kože, što znači da ne bi trebalo da je nanosite na kožu oko bubuljice, već samo na mijesto koje želite da tretirate…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši