IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Turska udvostručila tarife SAD…

Odnosi između dvije zemlje, saveznice u NATO, zategnuti su nakon što je Turska uhapsila američkog svještenika, navodi Rojters…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti, četvrtak 16.VIII. 2018, 14: 59…ANKARA Turska udvostručila tarife SAD…

Bijela kuća je osudila to što je Turska udvostručila tarife na američki uvoz kao odgovor na mjere Vašingtona prema uvozu turske robe.

– Turske tarife su svakako za žaljenje i korak u pogrešnom pravcu. Razlog za tarife koje su SAD uvele Turskoj bio je naš nacionalni bezbjednosni interes. Njihove tarife su uvedene iz osvete- rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders novinarima.

Ankara je juče udvostručila tarife na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na američke napade na tursku ekonomiju.

Uredbu o povećanju tarifa potpisao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i one podrazumevaju da će se tarife duplirati tako da će za putnička vozila biti 120 odsto, za alkoholna pića 140 odsto i listove duhana na 60 odsto, a uvećanje se odnosi i na druge proizvode, poput kozmetičkih proizvoda, pirinča i uglja, prenosi Rojters.

Čitaj još:   Rus POZDNJAKOV uputio PORUKU sa nepoznate adrese:''I Vukšić imao motiv da simulira NASILNE AKTIVNOSTI i pokaže CRNOJ GORI da radi i da ga ova država treba'' (video)

– Uvozne carine povećane su za pojedine proizvode, po principu reciprociteta, a kao odgovor na namerne napade američke administracije na našu ekonomiju – napisao je potpredsednik Turske Fuat Oktaj na svom Tviteru.

Kako se navodi, pogoršanje odnosa sa SAD uzrokovalo je rekordan pad turske lire, koja je izgubila više od 40 odsto svoje vrijednosti u odnosu na dolar ove godine.

Prošlog petka, američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je odobrio više tarife na uvoz aluminijuma i čelika iz Turske.

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ANKARA Turska ukinula vanredno stanje…

 Vlasti Republike Turske sinoć su ukinule vanredno stanje koje je Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši