IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPOVJEST Goran Bregović o SIROMAŠTVU zbog koje će se svi zamisliti…

DANAS Goran Bregović ima punih 68 godina, a za njegovu muziku i rad čulo se u svakom djelu planete. Međutim, iako danas ima sve, nekada nije bilo tako, a Goran po sopstvenom priznanju i dalje vuče strah od siromaštva.

SARAJEVO: BiH , Vijesti, Putovanja, Zanimljivosti, četvrtak 16.VIII. 2018, 19: 59…ISPOVJEST Goran Bregović o SIROMAŠTVU zbog koje će se svi zamisliti…

Goran Bregović i dalje vuče strahove iz detinjstva, a konačno ih je otkrio i javnosti…

“Cijelog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam dijecu, pa isti taj strah imam i za njih”, ispričao je GORAN Bregović.

“Dosta sam kasno dobio naslednice, pa kada si mlađi, vjerovatno ne razmišljaš o tome da imaš malu dijecu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se da brineš o njima više nego mlađi roditelji. Volio bih da znam, ako ipak umrem, da su mi one obezbjeđene”, zaključio je Brega u razgovoru za printane medije…

Čitaj još:   VIC DANA Mujo i polovna roba...

Podsjetimo, Gorana je majka napustila kada je imao svega 16 godina, nakon čega je bio prepušten sam sebi. Počeo je da svira narodnjake u kafani u Konjicu, radio je na gradilištu, prodavao novine. Na nastupu Beštija zapao je za oko Željku Bebeku, koji ga je pozvao da svira bas gitaru u njegovoj grupi Kodeksi, što je Goran prihvatio.

U ljeto 1969. svirali su za turiste u dubrovačkom hotelu Splendid, potom su pozvani u Napulj da sviraju u noćnom klubu, što su prihvatili, ali su se sa gazdom kluba mimoišli kada je repertoar u pitanju.

Ipak, ostali su u Napulju da sviraju po noćnim klubovima, a Bregović je tada sa bas gitare prešao na solo gitaru.

Te, 1970. godine, grupa je svirala u sastavu: Goran Bregović, Željko Bebek, Zoran Redžić i Milić Vukašinović. U jesen 1970. Bebek je napustio grupu, a krajem godine Bregovićeva majka i Redžićev brat Fadil dolaze u Napulj i odvode momke nazad u Sarajevo. U jesen 1971. Goran upisuje studije filozofije i sociologije ali odustaje na četvrtoj godini. U isto vrijeme Milić Vukašinović odlazi u London tako da Bregović i Redžić počinju svirati u grupi Jutro. Tokom nekoliko sledećih godina grupa često mijenja postave a 1. januara 1974. godine grupa “Jutro” postaje legendarno “Bijelo dugme”…

Čitaj još:   ZBOG STRAHA OD KRVNE OSVETE NARUČENA TRI UBISTVA: LUKA Žižić i Ranka Radoševića- Eskobar brutalno likvidirani, a meta u Nikšiću IZBEGLA METAK za dlaku... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši