IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZMIR: Odbijena i treća žalba, američki svećenik Brunson ostaje u kućnom pritvoru…

Turski sud u Izmiru je po treći put odbio zahtjev za ukidanje kućnog pritvora i zabrane napuštanja zemlje američkom svećeniku Andrewu Craigu Brunsonu, koji se nalazi u pritvoru u Turskoj…

IZMIR: Svijet, Vijesti, Zanimljivosti, petak 17.VIII. 2018, 16: 48…IZMIR: Odbijena i treća žalba, američki svećenik Brunson ostaje u kućnom pritvoru…

Brunson je optužen za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO). Sud u Izmiru mu je izrekao mjeru kućnog pritvora tokom sudskog postupka.

Nakon što je Drugi kazneni teški sud u Izmiru prije dva dana donio jednoglasnu odluku prema kojoj se za Brunsona nastavlja kućni pritvor, kao i zabrana napuštanja zemlje, njegov advokat Ismail Cem Halavurt podnio žalbu 3. Kaznenom teškom sudu, koji je također odbio žalbu.

Andrew Craig Brunson je uhapšen 9. decembra 2016. godine i otad se nalazi u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO). Na zahtjev Tužilaštva, sud u Izmiru mu je 18. jula izrekao mjeru pritvora tokom sudskog postupka, ali je, zbog njegovih zdravstvenih problema, ta mjera preinačena u kućni pritvor.

Čitaj još:   KREĆE NA PUT: Lider “Crno na bijelo” Dritan Abazović, dajem riječ, neću podleći pritisku, radujem se odlasku u Beograd... (foto)

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo u Izmiru navodi se da je bio u kontaktu sa članovima terorističke organizacije FETO.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ULIČARSKI REČNIK JEDNOG PREDSJEDNIKA: Ološ, fukara, neradnik, lopov, mafijaš, kriminalac, fašista, secikesa, pedofil… (foto i video)

Komentariši