IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PITAJU SE MNOGI Zašto je Tramp uzeo na zub crnogorsku vlast?

Potvrda da je to tako, stigla je te iste godine na prvom samitu NATO- a u Briselu sa Crnom Gorom kao novom “saveznicom”, na kojem se dogodilo, sada već, čuveno gurkanje crnogorskog premijera od strane Trampa, a čini se da su se stvari naročito intezivirale u poslednje vrijeme, kada je prvi čovjek SAD uzeo upravo Crnu Goru kao primer NATO saveznice, koju bi u slučaju rata bilo besmisleno braniti…

VAŠINGTON- PODGORICA: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti, petak 17.VIII. 2018, 07: 18…PITAJU SE MNOGI Zašto je Tramp uzeo na zub crnogorsku vlast?

Između Donalda Trampa i Crne Gore ne cveta ljubav. Čini se da je to jasno od samog početka Trampovog mandata, kada je Crna Gora nasilnim uguravanjem u NATO, odigravši u tom trenutku ulogu piona duboke države, označila jedan od prvih poraza aktuelnog američkog predsjednika u sukobu sa svojim najžešćim oponentima.

Tu je takođe i nedavni intervju na “Foks” televiziji bivšeg pripadnika CIA Džozefa Asada, kojeg specijalno crnogorsko tužilaštvo tereti za učešće u državnom udaru u Crnoj Gori, tokom kojeg je novinar ovog medija, bliskog Donaldu Trampu, predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nazvao “diktatorom”, dok je sama Crna Gora predstavljena kao zemlja u kojoj nema demokratije, ni poštovanja ljudskih prava.

Čitaj još:   PUTIN ĆE KRENUTI NA JOŠ JEDNU ZEMLJU: Svijet se pribojava scenarija, napašće državu koja se ne može braniti, izvjesno to je... (foto, video)

Kulminacija se svakako dogodila, kada je šira javnost od bivše Trampove savjetnice saznala da je predsjednik SAD, nakon objave videa u kojem Tramp odgurkuje Markovića na prošlogodišnjem NATO samitu, crnogorskog premijera žestoko izvređao nazvavši ga “cmizdravom propalom ku*kom” (whiny punk bitch).

Bilo kako bilo, na relaciji Tramp- crnogorski vlastodršci je ozbiljno zapelo, što se vidi i po tome da aktuelnog američkog predsjednika režimski mediji u Crnoj Gori ne tretiraju baš kao omiljenog svjetskog državnika, dok sa druge strane Tramp vlast u Podgorici najverovatnije vidi samo kao jednu od, doduše manje važnih, instalacija i rukavaca američke duboke države.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši