IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND: Sunčano ali i sa pljuskovima…

Vrijeme za vikend neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane: smjenjivat će se sunce i pljuskovi… danas će preovladavati umjereno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima po kotlinama će biti magle i niske naoblake…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti,, Zanimljivosti, subota 18.VIII. 2018, 11: 48…VRIJEME ZA VIKEND: Sunčano ali i sa pljuskovima…

subota, 18.08.2018.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Povremena povećana naoblaka, kod osjetljivih osoba će uzrokovati slabije tegobe u vidu dekoncentracije i glavobolje. Hronični bolesnici i meteoropate također bi mogli imati problema u poslijepodnevnim satima, ponajviše zbog sparnog vremena, stoga ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U Sarajevu većinom sunčano sa umjerenom oblačnosti. U ranim jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme. Na području grada moguć je pljusak sa grmljavinom u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Čitaj još:   EX AGENT KOS-a UPOZORAVA: Spremaju likvidaciju Vučića i... (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

U nedjelju, 19. avgusta, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

http://iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši