IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI GRADSKI DERBIJI: Sarajevski ima dušu, beogradski šmek, a hrvatski mržnju…

VAZDA JE Vlado Čapljić je po mnogo čemu specifična ličnost na nekadašnjoj jugoslovenskoj fudbalskoj sceni. Nikome pre i posle njega nije pošlo za rukom da bude akter tri najveća derbija u regionu: sarajevskog, beogradskog i hrvatskog…

SARAJEVO, BEOGRAD, ZAGREB: Regija, Sport,Fudbal, Vijesti,  Zanimljivosti, nedelja 19.VIII. 2018, 08: 58… VELIKI GRADSKI DERBIJI: Sarajevski ima dušu, beogradski šmek, a hrvatski mržnju…

VLADO Čapljina je “Kao rođeni Sarajlija, morao da krene od tog prvog. Imao sam prilike kroz mlađe kategorije da osetim čari duela Željo-Sarajevo, tako da nisam nespreman dočekao seniorska iskušenja. Sarajevski derbi je sa sobom nosio mnogo emocija jer je na malom prostoru u gradu bilo mnogo navijača. Počinjao je sedam dana prije utakmice i završavao se sedam dana nakon poslednjeg sudijskog zvižduka”, rekao je za za medije sam VLADO Čapljić.

U to vreme, krajem ‘sedamdesetih’ i početkom ‘osamdesetih’ sarajevski velikani su bili dio krema jugoslovenskog fudbala. Bordo tim se 1985. domogao druge titule u historiji kluba, a Željo u istoj sezoni zablistao i igrao polufinale u Kupu UEFA.

Čitaj još:   Rus POZDNJAKOV uputio PORUKU sa nepoznate adrese:''I Vukšić imao motiv da simulira NASILNE AKTIVNOSTI i pokaže CRNOJ GORI da radi i da ga ova država treba'' (video)

“Bili su to dueli prepuni naboja i pozitivne tenzije. Meni je ostao u sjećanju onaj na Grbavici kada smo deklasirali Sarajevo sa 4:0. Rade Paprica je odigrao utakmicu života, a u strelce su se još upisali Edin Bahtić, Mehmed Baždarević i Nikola Nikić. Cjelo to prvenstvo smo odigrali na izuzetno visokom nivou i pobjeda u derbiju je došla kao šlag na tortu”, prisetio se nekih divnih prošlih vremena VLADO Čapljić.

Sa Grbavice na JNA. Već u prvoj sezoni, Čapljić postaje standardni prvotimac “crno-bijelih” i ključni adut trenera Bjekovića u duelima sa Crvenom zvezdom.

– U Želji od prvog do posljednjeg dana sa legendarnim Ivicom Osimom. Kod njega sam i debitovao za prvi tim 1978. godine. U Partizanu sam osvojio titulu sa Bjekovićem, ali ostaje žal zbog odnosa sa Jusufijem i načina na koji sam se rastao sa klubom iz Humske. U Dinamu sam zakačio čak četvoricu trenera, Ćiru Blaževića, Jošku Skoblara, Josipa Kužea i Vlatka Markovića – rekao je Čapljić.

Čitaj još:   ŽESTOKO na Skupštini Crne Gore: Vasilije ČARAPIĆ- Moramo da slušamo nekoga ko je ministar samo zato što je nabildovan, DRITAN Abazović- "Ovo ti je zadnji put da vrijeđaš..." (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši