IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME SUNČANO, A SUTRA, PREKOSUTRA…: Bez vjetrovke i kišobrana nigdje ne krećite…

A pljuskovi su, već tri mjeseca, naša svakodnevnica. Zato, bez vjetrovke i kišobrana nigdje ne krećite. Osim, ako ste u Hercegovini. Mada i tamo zna iznenaditi…

SARAJEVO: BiH, Putovanje, Vijesti, Zanimljivosti, ponedeljak 20.VIII. 2018, 08: 59… VRIJEME SUNČANO, A SUTRA, PREKOSUTRA…: Bez vjetrovke i kišobrana nigdje ne krećite…

Najtoplije će biti u četvrtak…

Maksimalne temperature zraka u Bosni i Hercegovini prognoziraju se od 30 do 35°C. Pad temperature očekuje se od 25. augusta, pa do kraja mjeseca. Jutarnje temperaturama u Bosni prognoziraju se od 12 do 17, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena. Očekivane maksimalne temperature u Bosni prognoziraju se od 23 do 28, a u Hercegovini od 27 do 32°C.

ponedjeljak 20.08.

Povoljne biometeorološke prilike kod većine populacije će podržavati dobro raspoloženje, adekvatnu radnu koncentraciju, a navečer i miran san. Tegobe kod hroničnih bolesnika će biti umanjene. 

Čitaj još:   BIH Sunčano i toplo, poslije podne lokalni pljuskovi...

 

utorak, 21.08.

Stabilno i sunčano vrijeme potiče dobro raspoloženje kod većine populacije i uslovljava povoljnu biometeorološku prognozu. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, a osjetljive osobe bi trebale reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. UV zračenje će biti visokog intenziteta te je neophodno primjerno se zaštititi. 

Danas, ali i u naredna tri dana, u Bosni i Hercegovini, barem tako vele hidrometeorolozi, biće sunčano. I uvijek uz napomenu – umjerena oblačnost.

A pljuskovi su, već tri mjeseca, naša svakodnevnica. Zato, bez vjetrovke i kišobrana nigdje ne krećite. Osim, ako ste u Hercegovini. Mada i tamo zna iznenaditi.

Najniža jutarnja temperatura 14, a najviša dnevna, u četvrtak, do 36 °C.

http://iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši