IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OČEKIVANO UEFA Evropa liga: Dva susreta Bešiktaša i Partizana bez gostujućih navijača…

Fudbalski klubovi Bešiktaš i Partizan su danas saopćili da će obadvije utakmice play- offa kvalifikacija za Ligu Evrope, u Istanbulu i u Beogradu, biće igrane bez gostujućih navijača…

ISTANBUL,BEOGRAD: Sport, Fudbal, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti, utorak 21.VIII. 2018, 07: 39…OČEKIVANO UEFA Evropa liga: Dva susreta Bešiktaša i Partizana bez gostujućih navijača…

“Dvomeč između FK Bešiktaš i FK Partizan je od strane UEFA proglašen mečom visokog rizika. U skladu sa tom procjenom dogovoreno je da na obadvjie utakmice u Beogradu i u Istanbulu nema gostujućih navijača. Po tom dogovoru, ulaznice za gostujući sektor na stadionu Partizana neće biti puštene u prodaju. Isto će važiti i za gostujući sektor stadiona Bešiktaša”, navodi se u saopćenju FK Bešiktaš i FK Partizana.

Napomenuli su i da će ulaznice za utakmicu u Beogradu biti moguće kupiti samo uz lična dokumenta, maksimalno četiri uz jedan lični dokument. Ulaznice neće moći da kupe državljani Turske, kao i osobe za koje se procjeni da su navijači Bešiktaša.

Čitaj još:   U trećem pretkolu UEFA Evropa liga moguć duel Sarajevo- Budućnost... (foto)

“Takođe je veoma važno napomenuti da osobama sa obilježjima gostujućeg kluba, neće biti dozvoljen ulaz stadionima, kako u Beogradu, tako i u Istanbulu, čak i u slučaju da posjeduju ulaznice za utakmicu. Molimo navijače Partizana da se ponašaju u skladu sa bezbjednosnim preporukama, poštuju protivnika na terenu, navijaju fer i sportski, kao i da učine maksimalni napor da prolazi i stepeništa na stadionu budu prohodni sve vreme, posebno imajući u vidu da su kazne koje je klub platio prethodnih godina, samo za neprohodne prolaze i blokirana stepeništa ogromne i mjere se u stotinama hiljada eura”, dodaje se u saopćenju.

Beogradski meč između Partizana i Bešiktaša na programu je u četvrtak, 23. avgusta, u 20.30 sati. Revanš je sedam dana kasnije u Istanbulu.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši