IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO NOVIH GLUPOSTI: Vučića slagali za kamp na ZLATIBORU…

Istovremeno, na zvaničnom sajtu kompanije E. N. O. T korporacije, čija su dvojica instruktora učestvovala u obuci srpskih mališana, navedeno je da neće odustati da se i u Srbiji, ali i u drugim dijelovima Evrope otvaraju ovakve ljetnje škole, međutim, da će ubuduće “slične aktivnosti nastaviti u tajnosti”…

BEOGRAD, ZLATIBOR: Srbija, Crna Hronika, Putovanje, Vijesti… četvrtak, 23.VIII. 2018, 07: 28…: EVO NOVIH GLUPOSTI: Vučića slagali za kamp na ZLATIBORU…

Ovim je zapravo samo nastavljena, poprilično konfuzna, priča o prvom omladinskom patriotskom kampu u Srbiji, organizovanom po ugledu na istovjetne u Rusiji.

Mnogo toga nejasnog je na konferenciji za novinare u Novom Sadu pokušao da rastumači upravo Vukelić koji i dalje tvrdi da je sve oko organizacije i aktivnosti u kampu urađeno u skladu sa zakonom, ali i uz znanje ne samo MUP- a Srbije, već i Ministarstva odbrane.

– Sve relevantne institucije Srbije bile su upoznate još krajem maja ove godine. Čak su nas podržali i u Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, jer su svi naši instruktori koji su vodili radionice zvanično licencirani i sa iskustvom u radu. Od Ministarstva odbrane smo čak tražili i konkretnu pomoć, ali su nas odbili samo zato što naše aktivnosti, kako su naveli, nisu uvrštene u godišnji plan i program.

Istovremeno, ne samo što smo policiji 23. jula dostavili dopis u kome smo taksativno nabrojali sve naše aktivnosti, već nas je tokom trajanja kampa policija tri puta obišla, ali svaki put uz pitanje da li imamo problema, jer je u blizini bio neki rok koncert- navodi Vukelić i dodaje da je ključan problem nastao zbog pogrešnih informacija koje su nadležne službe dostavile ministru policije, a zatim i predsjedniku Srbije.

Čitaj još:   UGLEDNI NJEMAČKI LIST: "Srpska država skrštenih ruku gleda NEDOSTOJNU PREDSTAVU sa Mladićevim portretima na zidovima..."

– Na osnovu tih informacija koje su oni dobili, i sam bih zatvorio kamp kojim sam rukovodio. Ali to nisu bile tačne informacije, zbog čega zahtjevamo i od predsjednika i od ministra da sankcionišu i kazne one koji su im dostavili lažne izvještaje – navodi Vukelić.

Na konstataciju da iz E. N. O.T korporacije najavljuju nove kampove u Srbiji, ali u ilegali, Vukelić kaže da se to neće dogoditi.

– Oni nisu organizatori kampova u Srbiji, a mi ćemo sigurno organizovati novi, ali ne tajno već ponovo transparentno, jer nemamo šta da krijemo – zaključuje Vukelić.

Na sajtu kompanije E. N. O. T navodi se da je zatvaranje kampa u Srbiji apsurd:

“Svi ti zaključci, sada potvrđeni ne samo na sopstvenom već i na evropskom tlu, daju ogroman prostor za sve naše pristalice u drugim zemljama. U stvari, nećemo više dovikivati neprijatelja takvim otvorenim informacijama o našim planovima.

Malo- pomalo. Zauzvrat, u nizu evropskih zemalja, u kojima su postojali ljudi koji su shvatili pogubni uticaj zapadne pseudocivilizacije, žele da obnove tradicionalne vrijednosti. Naravno, uz našu pomoć. Dakle, možemo reći da postajemo međunarodni tim istomišljenika i već razmišljamo o započinjanju direktnog emitovanja za publiku engleskog govornog područja.”

Čitaj još:   PANIKA U KOMŠILUKU: Širi se nova vrsta virusa, napada čak i oči... (foto, video)

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši