IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U SPLİTU MLADOST REGİONA

Sve je spremno za veliko medjunarodno finale Sportskih igara mladih, koje ce biti odrzano od 20 do 25 avgusta u Splitu.

Srpska ekspedicija je poznata i broji 300 ucesnika, u ponedeljak su  rano iz Beograda  autobusima krenuli  put Splita. Uvece istog dana su na na programu bili  sastanci a utorak  je bio rezervisan za druzenje, kupanje i fotografisanje.

Ivana Jovanović

Od srede su krenula takmicenja. Predsednik Sportskih igara mladih Ivana Jovanović po dolasku svih u Studenskom kampusu pozdravila je predstavnike nase zemlje.

-İ ove godine nastavili smo da se uspesno  borimo za nas osnovni cilj, a to je da se duh Sportskih igara siri i da se borimo za svaki decji osmeh. Split, igre i mladost ili sreca, izazov i motiv su skracenica koja simbolizuje mnogo a ako stavimo sve to u nas okvir dobijamo Sportske İgre Mladih.

SİM u Srbiji su pocele pre pet godina a ova peta jubilarna sezona donela je puno rekorda i novih dobrih stvari. Jos jednom moram da kazem da su sva deca koja su ove godine ucesnici u İgrama po gradovima i mestima Srbije, za nas pobednici.

Čitaj još:   NAPETO U GRADU POD MARJANOM: VELIKA AKCIJA U SPLITU Hapšenja uz duž i poprijeko... (foto)

Deci u Splitu sam pozelela da upoznaju nove prijatelje imaju jedno lepo letovanje i da se takmice. Naravno da uzivaju na  takmicarskoj ceremonijama zatvaranja İgara koja ce se po tradiciji odrzati rano i puni utisaka doci svojim kucama i pamtiti ovu najlepsu pricu za decu-rekla je Ivana Jovanović.

İgre kojima podrsku daju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja i mnogo drugih su i ove godine opravdala ocekivanja.

Ove sezone je bilo 97 takmicarskih dana İgara. Ukupan broj ucesnika po svim gradovima i mestima Srbije bio je  70.580. A podeljeno je cak 4.360 medalja i diploma.

Na İgrama su ucestvovale ekipe su iz Hrvatske,Bosne i Srbije a kao predstavnici Srbije i Novog Pazara učestvovali su fudbaleri FK Pazar Juniors , koji su bili najbolji u malom fudbalu.

Prilog pripremio: Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši