IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Uskoro internet usluge u svim avionima Turkish Airlinesa…

Generalni direktor Turkish Airlinesa (THY) Bilal Eksi izjavio je kako će kompanija slijedeći svjetske trendove u svojim avionima omogućiti internet usluge…

ISTANBUL: Svijet, EKONOMIJA, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 23.VIII. 2018, 22: 19…ISTANBUL Uskoro internet usluge u svim avionima Turkish Airlinesa…

DANAS JE Bilal Eksi podsjetio je kako se na dugolinijskim letovima u širokotrupnim avionima THY-a već pružaju internet usluge i da je tek počelo pružanje ovih usluga i u uskotrupnim avionima širom svijeta.

Eksi je u razgovoru za medije je kazao kako je raspisan tender za pružanje internet usluga u 150 uskotrupnih aviona THY-a, a rezultati će biti poznati u roku od mjesec dana.

Dodao je kako će tako internet usluge biti pružene u svim avionima THY-a bez obzira da li je riječ o uskotrupnim ili širokotrupnim letjelicama.

Podsjetio je kako se internet usluge pružaju na visini od deset hiljada stopa.

Čitaj još:   OBRAĆANJE PREMIJERA: Neću da učestvujem u predstavi... (foto i video)

”Putnik želi ostati u kontaktu na telefonu. Rezultati sprovedenog istraživanja pokazuju kako je za mlađu populaciju internet veći prioritet od hrane i pića. Mi ćemo, slijedeći ovaj trend, imati velike investicije kako bi pružili internet usluge u uskotrupnim avionima. Dodatno, umjesto usluge na 10.000 stopa preći ćemo na uslugu ‘internet od vrata do vrata’. To znači, kada avion bude u push back poziciji, povezat ćete se na internet. Ostat ćete povezani dok avion ne sleti. A na mobilnom telefonu moći ćete, prilikom korištenja ‘avionskog moda’ biti spojeni na Wi- Fi mrežu”, rekao je Eksi.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši