IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO Poginuli u sudaru vozova uposlenici Željeznica FBiH…

U sudaru vozova u Jablanici poginula su dvojica uposlenika Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, dok je treći zadobio teže tjelesne porede, potvrdili su iz JP Željeznice FBiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Crna Hronika, Vijesti… petak, 23.VIII. 2018, 07: 32… SARAJEVO Poginuli u sudaru vozova uposlenici Željeznica FBiH…

Mašinovođa zadobio teže povrede, dok je drugi mašinovođa iskočio iz lokomotive…

“U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T. F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru”, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Navodi se i da drugi mašinovođa, J. B. (1968.g.), nije povrijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

Čitaj još:   RUČAK IZ STAMBOLA: Gulaš iz rerne, jedinstveni ukus (recept) ...

Željeznički saobraćaj na ovoj dionici je u prekidu do okončanja uviđaja koji je u toku. Na licu mjesta prisutni su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, istražni organi, kao i stručni tim ŽFBiH.

Iz Željeznica FBiH porodicama nastradalih uposlenika uputili su najiskrenije saučešće, te će, kako navode, pružiti svu potrebnu pomoć.

“Po okončanju istrage o ovoj tragičnoj nesreći, upoznat ćemo bh. javnost sa svim konačnim, relevantnim informacijama”, navodi se u saopćenju.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši