Ekonomija

DAKLE ZBOG LOŠIH VIJESTI Donald Tramp se okomio na Google…

Predsjednik SAD Donald Tramp kazao je da popularni internet pretraživač Google prikriva “fer medije” i vijesti o njemu te da vrši manipulaciju…

VAŠINGTON: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 29.08.2018… 07. 32… DAKLE ZBOG LOŠIH VIJESTI Donald Tramp se okomio na Google…

U nekoliko Twitter objava američki predsjednik je napisao da Googleovi rezultati pretrage za “vijesti o Trampu” samo pokazuju izvještaje “lažnih medija”, prenosi Reuters.

– Oni su to podesili za mene i druge, tako da je gotovo svaka priča ili vijest loša. Lažni CNN u tome prednjači. Konzervativni i fer mediji su isključeni – napisao je Tramp na svom Twitter nalogu.

Tramp je čest kritičar medijskog izvještavanja o njemu, a učestalo koristi termin “lažne vijesti” kao odgovor na kritičke medijske priloge i napise o njemu.

Posebno je aktivan na društvenoj mreži Twitter, koju je također nedavno kritizirao zbog cenzure.

Internetski pretraživač Google osporio je optužbe američkog predsjednika Donalda Trampa da su rezultati pretrage na njegovom pretraživaču “namješteni” i o njemu prikazuju samo loše vijesti, poručivši da kompanija ni u kojem slučaju ne favorizira rezultate pretraga u političke svrhe.

Dodali su da je cilj Googlea da, nakon što korisnici u pretraživač utipkaju ključne riječi, “u što kraćem roku, od nekoliko sekundi, dobiju najrelevantnije odgovore”.

– Pretraga se ne koristi za postavljanje političke agende i, u pogledu rezultata, nismo pristrasni i ne naginjemo niti jednoj političkoj ideologiji. Svake godine unapređujemo naše algoritme kako bismo bili sigurni da će korisnici na svoje upite dobiti sadržaj visoke kvalitete. Konstantno radimo na poboljšanju našeg pretraživača i nikada ne rangiramo rezultate pretrage kako bi kontrolisali ili uticali na političke odluke – odgovorili su iz kompanije Trampu.

izvor agencije

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

9 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

10 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

10 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

10 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

12 sati ago

This website uses cookies.