IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAKLE ZBOG LOŠIH VIJESTI Donald Tramp se okomio na Google…

Predsjednik SAD Donald Tramp kazao je da popularni internet pretraživač Google prikriva “fer medije” i vijesti o njemu te da vrši manipulaciju…

VAŠINGTON: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 29.08.2018… 07. 32… DAKLE ZBOG LOŠIH VIJESTI Donald Tramp se okomio na Google…

U nekoliko Twitter objava američki predsjednik je napisao da Googleovi rezultati pretrage za “vijesti o Trampu” samo pokazuju izvještaje “lažnih medija”, prenosi Reuters.

– Oni su to podesili za mene i druge, tako da je gotovo svaka priča ili vijest loša. Lažni CNN u tome prednjači. Konzervativni i fer mediji su isključeni – napisao je Tramp na svom Twitter nalogu.

Tramp je čest kritičar medijskog izvještavanja o njemu, a učestalo koristi termin “lažne vijesti” kao odgovor na kritičke medijske priloge i napise o njemu.

Posebno je aktivan na društvenoj mreži Twitter, koju je također nedavno kritizirao zbog cenzure.

Internetski pretraživač Google osporio je optužbe američkog predsjednika Donalda Trampa da su rezultati pretrage na njegovom pretraživaču “namješteni” i o njemu prikazuju samo loše vijesti, poručivši da kompanija ni u kojem slučaju ne favorizira rezultate pretraga u političke svrhe.

Dodali su da je cilj Googlea da, nakon što korisnici u pretraživač utipkaju ključne riječi, “u što kraćem roku, od nekoliko sekundi, dobiju najrelevantnije odgovore”.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Zapalio bi Dritane Crnu Goru da ti može biti, još malo do 19. AVGUSTA...

– Pretraga se ne koristi za postavljanje političke agende i, u pogledu rezultata, nismo pristrasni i ne naginjemo niti jednoj političkoj ideologiji. Svake godine unapređujemo naše algoritme kako bismo bili sigurni da će korisnici na svoje upite dobiti sadržaj visoke kvalitete. Konstantno radimo na poboljšanju našeg pretraživača i nikada ne rangiramo rezultate pretrage kako bi kontrolisali ili uticali na političke odluke – odgovorili su iz kompanije Trampu.

izvor agencije

Komentariši