IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN, POSLAO PORUKU VUČIĆU: “Prekrajanje granica nećeš riješiti nijedan problem”!!!

 “Dragi prijatelji na Kosovu i u Srbiji, prekrajanje granica neće rješiti nijedan problem. Takav potez bi otvorio Pandorinu kutiju međusobnih optužbi na etničkoj osnovi. Budućnost Zapadnog Balkana je multietnična, multireligijska i multikulturalna. Ujedinjeni u različitostima, to je Evropa”, naveo je Roth na Twitteru…

BERLIN- BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 03.09.2018… 13.52…BERLIN, POSLAO PORUKU VUČIĆU: “Prekrajanje granica nećeš riješiti nijedan problem”!!!

Michael Roth, ministar za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, upozorio je Srbiju i i Kosovo u vezi eventualne razmjene teritorija.

Njemački ministar Roth je zapravo ponovio kristalno jasan stav kancelarke Angela Merkel koja je u tri navrata tokom poljednjeg mjeseca izričito naglasila da se protivi prekrajanju granica na Balkanu.

Čitaj još:   BERLIN: Njemačka ukida zabranu ulaska sezonskih radnika iz... (foto i video)

„Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana je utvrđen i nedodirljiv. I to se mora stalno ponavljati jer stalno postoje nastojanja da se ipak priča o granicama. To ne možemo raditi. Polazeći od toga mi smo jedinstveni u tome da je svim zemljama Zapadnog Balkana data europska perspektiva”, rekla je Angela Merkel nakon susreta s premijerom BiH, Denisom Zvozdićem, a identični stav ponovila je i nakon razgovora s hrvatskim i crnogormskim premijerima, Andejom Plenkovićem odnosno Duškom Markovićem…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

BERLIN Njemačka u problemu: FALE radnici…

DANAS JE Ministar zdravlja Jens Špan (CDU) nedavno je u Read more

Komentariši