SARAJEVO Kiša i grmljavina, ulice poplavljene, otežan saobraćaj u gradu…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U popodnevnim satima veliko nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom zahvatilo je Sarajevo… Temperatura u gradu je pala za nekoliko stepeni…

SARAJEVO: BiH, Regija,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…utorak, 04.09.2018… 19.52… SARAJEVO Kiša i grmljavina, ulice poplavljene, otežan saobraćaj u gradu…

Poslije sunčanog jutra, Sarajevo je u poslijepodnevnim satima zahvatila obilna kiša praćena grmljavinom te su brojne ulice preplavljene vodom, a na nekim saobraćajnicama se stvorila velika gužva.

Deseta transferzala, odnosno saobraćajnica koja vodi od Nedžarića prema Dobrinji, na dijelu kod Saraj- Polja je poplavljena, a saobraćaj je na tom dijelu obustavljen.

Tamni oblaci brzo su se nadvili nad glavni grad BiH. Obilne padavine otežale su odvijanje saobraćaja na glavnim cestama.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Čitaj još:   Pregled jutra, pisanja turske štampe 28.08.2018

Temperature zraka jutros suizmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 9, Bugojno, Ivan- sedlo i Livno 12, Jajce i Sarajevo 14, Bihać, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Doboj i Prijedor 16, Bijeljina, Brčko, Trebinje i Zvornik 17, Gradačac i Mostar 18 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

U Sarajevu je sunčanije bilo prije podne.  Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kako nam javljaju čitatelji, na poplavljenom dijelu ceste ostala je “zaglavljena” škoda fabia.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši