IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DINO MERLIN, VOLIO SPONZORUŠU! ILI, KAKO je nastao VELIKI HIT koji svi obožavaju!

EKSTRA POPULARNI Dino Merlin ima brojne hitove, a jedna od njegova popularnijih pesama je svakako “Moj je život Švicarska” nastao je kao “posledica” jedne zanimljive situacije i nesrećne ljubavi…

SARAJEVO:BiH, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 05.09.2018… 07.57…DINO MERLIN, VOLIO SPONZORUŠU! ILI, KAKO je nastao VELIKI HIT koji svi obožavaju!

Dino kao mladić ili mladi momak, nije imao novca, a volio je djevojku za koju se ispostavilo da je sponzoruša. Ona je tražila novac, pa ga je napustila i otišla sa bogatim fraerom u Švajcarsku. Kada se proslavio, ona se vratila u Sarajevo zbog njega, a on joj je otpjevao ovu pjesmu po prvi put:

“Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene”!!!

Nakon toga Dino je upoznao svoju suprugu Amelu u koju se zaljubio, a njihova ljubav i dan danas traje. Ona se rijetko eksponira, a njihova ljubavna priča bila je veoma komplikovana. Nakon što su uspjeli da prevaziđu klasne razlike, i nakon što su Amelini roditelji napokon zavoljeli pjevača, sve je krenulo uzlaznom putanjom.

Čitaj još:   Dino Merlin, emotivno se oprostio od prijatelja koji više nije na ovom svijetu... (foto i video)

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem”, rekao je jednom prilikom DINO Merlin.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši