IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PORED ZABRANE ULASKA U BiH: MUP RS, dao pasoš sinu Nasera Keljmendija…

Elvis Keljmendi, sin nadaleko poznatog Nasera Keljmendija, za kojeg se vjeruje da je jedan od najmoćnijih vođa albanske mafije na ovim prostorima dobio je dokumente Republike Srpske…

ZVORNIK: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 05.09.2018… 06.57… PORED ZABRANE ULASKA U BiH: MUP RS, dao pasoš sinu Nasera Keljmendija…

Znajući da mu je još u junu 2016. godine zabranjen ulazak u BiH zbog povezanosti sa organiziranim kriminalom, terorizmom te zbog predstavljanja prijetnje po bezbjednost, Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, prošlog je mjeseca dobio nove bh. dokumente,  saznaje Faktor prenosi BN TV.

Elvisu Keljmendiju je 17. avgusta 2018. godine MUP Republike Srpske u Zvorniku izdao pasoš BiH, kojeg je Keljmendi svojeručno potpisao, što potvrđuje fotografija njegovog pasoša koja je u posjedu portala.

Keljmendi mlađi se zbog povezanosti sa navedenim krivičnim djelima, u društvu oca Nasera i braće, od ranije nalazi na crnoj listi SAD- a.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je još u februaru 2011. godine raspisalo međunarodnu potjernicu za Elvisom Keljmendijem zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u novembru 2010. godine u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu, nakon kojeg je Keljmendi junior pobjegao na Kosovo. Samo u Kantonu Sarajevo je protiv Elvisa i njegove braće Liridona i Besnika podneseno najmanje 13 krivičnih prijava.

Čitaj još:   Đorđo Žujović, čovjek koji je prekrečio mural Mladića MORAO NAPUSTITI BEOGRAD zbog PRIJETNI

Kosovska policija ga je uhapsila 22. septembra 2012. godine, a Osnovni sud u Prištini ga je 13. maja 2013. godine osudio na četvorogodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića.

Elvis Keljmendi je uhapšen i u Makedoniji u septembru 2016. godine na osnovu međunarodne potjernice crnogorskog Interpola. Crna Gora ga je, naime, potraživala zbog izdržavanja devetomjesečne zatvorske kazne…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši