IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: PROTESTI JOŠ TRAJU, METALNE ŠIPKE, SUZAVAC, oglasili se i iz MUP- a KS

Nakon današnjih protesta demobilisanih boraca koji su se u nekoliko navrata sukobili sa policijom, MUP KS izdao je saopćenje za medije, u kojem se objašnjava današnji slijed događaja…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 05.09.2018… 17.57… SARAJEVO : PROTESTI JOŠ TRAJU: METALNE ŠIPKE, SUZAVAC, oglasili se i iz MUP- a KS…

– Policijski službenici Uprave policije MUP- a Kantona Sarajevo su osiguravali proteste demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo. Učesnici protesta su oko 13.00 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te je od strane učesnika demonstracija došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike Uprave policije ovog Ministarstva.Tom prilikom su policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta. Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, došlo je do povređivanja sedam policijskih službenika – navode iz MUP-a KS.

Čitaj još:   ARNO LEMABLE, mladi fudbaler BELGIJSKOG OOSTENDEA, želi da igra za reprezentaciju BIH, majka mu je Seka Dobrić, rođena i odrasla u Doboju... (foto)

Dodaju da zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode su lišena tri učesnika protesta, dok je jedna osoba lišena slobode zbog počinjenog prekršaja, te je nakon provedenog postupka otpuštena iz službenih prostorija.

– O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i počinjenih krivičnih djela – navodi se u saopćenju MUP-a.

Situacija se nakon današnjih incidenata smirila, a još oko stotinjak boraca nalazi se ispred zgrade Parlamenta FBiH. Saobraćaj je ispred zgrade Parlamenta u ulici Hamdije Kreševljakovića odblokiran.

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši