IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ARLAUČE DODIK NA RTS-u: “Jednom stranci su me prevarili, sada pokušavaju i Vučića…”

ETO Zapadnjaci i Albanci, ali i dio Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je večeras predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik…

BEOGRAD: Srbija,BiH Zanimljivosti, Vijesti…petak, 07.09.2018… 05.58… ARLAUČE DODIK NA RTS-u: “Jednom stranci su me prevarili, sada pokušavaju i Vučića…”

MILE DODIK je na pitanje novinara– da li kao neko sa dobrom intuicijom i ko je dobro obavješten očekuje, poslije današnjih izjava kosovskih zvaničnika, da Vučić ode u subotu na KiM, rekao da ne zna, ali i da lično ne vjeruje ”strancima”.

– Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i poslije toga više nemam nijednog razloga da im vjerujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate dio Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje – rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

Dodik ističe da Vučić još nema rješenje, niti neko ponuđeno rješenje, ali da pokušava da dođe do rješenja i da ga uprokos tome mnogi Srbi osporavaju.

– Nema ništa gore pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinici. To se ovdje (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsjednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu. Možemo mi da se ne slažemo po pitanju socijalne i ekonomske politike i infrastrkturnih projekata i slično, ali ako je izabran za predesjednika, onda je ovaj narod njemu dao mandat da pregovara – naglasio je Dodik.

Čitaj još:   ŠAROVIĆ OTVORI KARTE: "Ne vjerujem Dodiku, strahujem, MOŽE DOĆI DO problema, sukoba, incidenata pa i RATA” (foto, video)

Poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza Vučića po pitanju KiM i da tu mora da postoji konsenzus oko nacionalnih pitanja.

Dodik je napomenuo da će svakako Vučića kada dođe do nekog rješenja pitati narod šta misli o tome.

Na pitanje šta je trenutno na stolu i šta znače ove ideje o razgraničenju i korekciji granica, Dodik je rekao da je to ”ozbiljna promjena na globalnom nivou i da ranije nije moglo da se čuje.

Predsjednik Srbije Vučić nije htio ni da potvrdi, ni da demantuje navode beogradskih medija da razmišlja o otkazivanju njegove posjete KiM.

“Sutra ćemo o tome”  kratko je rekao predsjednik Vučić na pitanje Tanjuga da li će ići na Kosovo i Metohiju, najavljivanu za 8. i 9. septembar…

Čitaj još:   MILO Đukanović: Bravo Marija, Crna Gora se ponosi tobom... (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši