IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vođa “Štajerska garda” Andrej Šiško izveden pred sudiju u pritvoru 48 sati…

Šiškov advokat Viktor Osim potvrdio je za agenciju STA da je riječ o njegovom klijentu…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…Petak, 08.09.2018… 21.39…Vođa “Štajerska garda” Andrej Šiško izveden pred sudiju u pritvoru 48 sati…

Drugi osumnjičeni za pripadnost “Štajerskoj gardi”, misteriozne naoružane grupe u Sloveniji, pušten je iz policijskog pritvora.

Policija je uhapsila Šiška pošto su se na društvenim mrežama pojavile fotografije vježbi naoružanih pripadnika te paravojne grupe.

On se sumnjiči da je pripremao nasilnu promjenu ustavnog poretka, da je organizovao nedozvoljenu trgovinu oružjem i eksplozivom, kao i da je posjedovao sirovine za izradu nelegalnih supstanci.

Početkom protekle nedelje, video- snimak na kojem se vidi više desetina maskiranih muškaraca kako se obučavaju na jednom polju u uniformama nalik na vojne, držeći u rukama sekire i puške, izazvao je ozbiljne reakcije u Sloveniji.

Čitaj još:   "SLOVENAČKI ARKAN": Patrolira sa NAORUŽANIM GERILCIMA na granici i širi strah... (foto)

Šiško, koji je osvojio oko dva odsto glasova na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima, poznat je po svojim nacionalističkim i antiimigrantskim stavovima, a njegova partija Pokret ujedinjene Slovenije nije uspela da uđe u parlament na junskim izborima.

Slovenački portal 24ur objavio je da su slovenački ultradesničari, koji se predstavljaju kao “Štajerska garda”, postavili na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući “vrelu jesen” i proteste koji će “Sloveniju pretvoriti u Venecuelu”…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši